Gasperini raspametio Alonsa, pa mu u lice rekao stvarno stanje stvari: "Ne oduzimaj ništa, ti si..."

Italijan stigao do najvećeg uspjeha u karijeri

Gasperini raspametio Alonsa, pa mu u lice rekao stvarno stanje stvari: "Ne oduzimaj ništa, ti si..."

Admin Čaušević

Xabiju Alonsu je fudbalska lekcija očitana kada je to najmanje želio. U najvažnijem meču sezone nepobjedivi Bayer Leverkusen je doživio težak poraz te ostao bez evropskog trofeja.

Na krilima sjajnog Ademole Lookmana Atalanta je razbila Bayer Leverkusen. Slavili su Italijani sa 3:0 te tako ostvarili najveći uspjeh u klupskoj historiji.

Posebno je bilo zanimljivo pratiti reakcije trenera. Sa jedne strane se nalazio stari i iskusni lisac Gianpiero Gasperini, a sa druge ipak još uvijek nedovoljno iskusni Xabi Alonso.

Apotekari su finale Europa lige ušli u nizu od 51 meča bez poraza, bila je to najduža serija ikad na Starom kontinentu, ali je kraj došao kada se to i nije očekivalo.

Tokom utakmice Gasperini i Alonso su određene razmjerice, a nakon susreta je nastala scena za pamćenje kada je Italijan pokazao svoju veličinu.

Bez obzira što je Alonso bio tužan i razočaran Gasperini je uspio pronaći prave riječi da utješi Španca te izmami blagi osmijeh na njegovo lice.

Oglasi

"Ne oduzimaj ništa, ti si napravio nešto nevjerovatno", kazao je iskusni Italijan Špancu te mu na taj način poručio da nema ni za čim da žali.

Alonso se sjajnim poslom na klupi Bayera nametnuo kado jedan od najboljih svjetskih trenera, ali jasno je da mu još uvijek treba iskustva.

Sa druge strane Gasperini već desetak godina vodi Atalantu, mnogo je iskusniji, kao trener je odradio na stotine mečeva, a vrhunac je svakako osvajanje Europa lige.

Preostaje da se vidi da li će iskusni trener ostati na klupi ekipe iz Bergama jer se učestalo šuška o njegovom odlasku na klupu Napolija.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ipak, bez obzira na poraz u finalu Europa lige, Alonso je uspio ispisati stranice historije pošto je njegov Bayer prvi klub koji je do titule prvaka Bundeslige stigao bez poraza.

Do kraja sezone ima priliku osvojiti još jedan trofej pošto Apotekare čeka finale DFB Pokala protiv drugoligaša Kaiserslautrena.

Top Komentari

Alenizmostara
A svijet bruji...
1 0
Delegat
A Modric sta je danas sa njim
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi