Ne oprašta ni da mu je rođeni brat: Da s Alonsom nema šale na svojoj koži je najbolje osjetio Hrvat

Na meču finala Europa lige

Ne oprašta ni da mu je rođeni brat: Da s Alonsom nema šale na svojoj koži je najbolje osjetio Hrvat

Admin Čaušević

Atalanta je razbila Bayer Leverkusen u prvom poluvremenu, a ceh je platio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić kojeg je Xabi Alonso ostavio u svlačionici tokom pauze između dva dijela.

Ademala Lookman je bio neriješiva engima za odbranu Apotekara. Brozonogi fudbaleri je bio zaista fantastičan te je uspio zabiti dva gola.

Alonso je bio svjestan da mora nekog ostaviti na poluvremenu u svlačionici, a odlučio je da Stanišić bude taj koji će platiti ceh.

Hrvatski fudbaler je u ovom meču igrao za poziciji desnog štopera i nije se proslavio u prvom poluvremenu protiv brzonogih ofanzivaca Atalante.

Španski trener evidentno nije oprostio Stanišiću slabo poluvrijeme te ga je na pauzi ostavio u svlačionici, a u igru je poslao napadača Victora Bonifacea.

Stanišić je ove sezone član Bayer kao posuđen igrač iz Bayerna, do sada je igrao zapaženu rolu, u nekoliko navrata je i spasio Apotekare poraza.

Oglasi

Međutim, u najvažnijoj evropskoj utakmici za Bayer u posljednjih 20 godina Stanišić nije bio na nivou te je na poluvremenu završio u svlačionici.

Ostaje da se vidi da li se na ovaj način i zavrašava njegova era u Apotekarima. Ranije je poručio da bi rado ostao, ali njegov igrački karton u Bayernovom vlasništvu te će se Bavarci pitati za mnoge stvari.

Na 37 mečeva u ovoj sezoni Stanišić je zabio četiri gola te skupio šest asistencija što je svakako pohvalna statistika za jednog defanzivnog igrača, ali je u susretu sezone zakazao.

Dao je značajan doprinos u nepobjedivosti Apotekara u Bundesligi. Zabio je i "svom" Bayernu, a sa golovima Borussiji i Bochumu u nadokonadi je novog prvaka Njemačke spasio poraza.

Na kraju 24-godišnjak i velika defanzivca uzdanica Zlatka Dalića na predstojećem prvenstvu Evrope neće uopšte po lijepom pamtiti svoje prvo evropsko finale.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sa druge strane, ipak će biti slavlja u regionu pošto su Mario Pašalić iz Hrvatske i Sead Kolašinac iz Bosne i Hercegovine stigli do trofeja u drugom najvažnijem evropskom takmičenju.

Utakmica u Dublinu je okončana ubjedljivom pobjedom Atalante sa 3:0. Apsolutni junak je bio spomenuti Lookoman koji je meč završio sa hat-trickom.

Top Komentari

maco12
Kako s...š čovik nike kriv ni za jedan gol čak bio među boljima iako su svi bili kao da prvi put igraju ne izmišljaj afere za ****ni klik da bi dobio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi