I to s osmijehom na licu: U loži Rujevice osoba koju navijači Dinama ne mogu smisliti očima
Foto: Cropix

Traži se odlazak, ali je i dalje tu

I to s osmijehom na licu: U loži Rujevice osoba koju navijači Dinama ne mogu smisliti očima

Admin Čaušević

Utakmicu revanš finala Kupa Hrvatske između Rijeke i Dinama na stadionu Rujevica iz svečane lože posmatra osoba koja je posljednjih godina sve osim omiljena među navijačima zagrebačkih Modrih. Kraj njene ere se očekuje sljedećeg mjeseca.

Navijači Dinama su godinama čekali odlazak Zdravka Mamića i njegove garniture. Veliku pobjedu su ostvarili proljetos nakon što je za novog predsjednika imenovan Velimir Zajec, ali tu nije bio kraj njihovoj borbi.

Na Maksimiru "stanuje" još jedna osoba koja je odana Mamiću, riječ je o Vlatki Peras, predsjednici Dinamove Uprave koja nikako ne želi da odstupi sa svoje funkcije, odnosno za uzvrat traži ozbiljan novac.

Iako je navijači tjeraju sa Maksimira Peras uživa u komforu kojeg je sebi osigurala i tako će biti najmanje do marta 2027. godine, barem iz njene perspektive. Ali se za nešto pitaju i novi čelnici Dinama.

Bez obzira na sve Peras redovno dolazi na utakmice Dinama, što je i očekivano s obzirom na klupsku funkciju. Tako je i na revanš meču finala Kupa protiv Rijeke na Rujevici gdje je snimljena uoči početka meča s osmijehom na licu.

Da bi otišla sa funkcije Peras traži isplatu preostalih plata, riječ je o iznosu koji se kreće između 300.000 i 500.000 eura što je zaista nevjerovatna cifra.

Oglasi

Zajec i nova vodeća garnitura su je pokušali smijeniti i prošle sedmice, međutim bezuspješno jer navodno ne želi da joj se isplati otpremnina od šest mjesečnih plata već želi puni iznos od preostalih plata.

Vlatka Peras prati meč Rijeka - Dinamo; Foto: Pixsell

Najmoćnija žena u historiji Dinama se suočava i sa optužnicom da je za 72.000 eura oštetila Dinamo zajedno sa Zdravkom Mamićem, ali bez obzira na to i dalje je na funkciji.

Zbog svega bi ceh mogao platiti i bivši predsjednik Mirko Barišić protiv kojeg se sprema optužnica zbog načina na koji su potpisivani ugovori sa klupskim uposlenicima i odnose se na visoke otpremnine.

Potražite više informacija na temu HNL:

Peras je zaposlena u Dinamu već 26 godina, tačnije još od 1998. godine. Jedno vrijeme je bila zaposlena u odnosima s javnošću. Zagrepčanka je 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba i najbliža saradnica Zdravka Mamića.

Mnogi kažu da se radi o osobi kojoj je Mamić vjerovao kao i samom sebi jer navodno zna apsolutno sve njegove tajne, kako poslovne tako i privatne. Zbog toga nije čudo zašto je je u raznim sudskim postupcima uglavnom svjedočila u Mamićevu korist.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi