Sramotno simuliranje nagrađeno kaznenim udarcem

Čemu služi VAR ako se ne koristi? Chiesa "zaplivao", sudija dao penal Fiorentini

Atalantu nikako da krene u novoj sezoni Serije A. Ekipa iz Bergama je u sedam kola upisala tek jednu pobjedu, te tri remija i isto toliko poraza.

Posljednji poraz Gasperinijevi izabranici su upisali jučer na gostovanju kod Fiorentine.

Imala je Atalanta svoje prilike, ali je na kraju Fiorentina slavila rezultatom 2:0. Viole su do vodstva stigle zahvaljujući penalu koji je "izborio" mladi Chiesa.

Chiesa je očigledno simulirao, a na njegovu glumu je pao sudac Valeri. Ipak, iako je u Italiji uveden VAR, odlučeno je da snimak ne gleda, pa je nekoliko trenutaka kasnije Veretout sa bijele tačke pogodio za vodstvo Fiorentine od 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačnih 2:0 postavio je Biraghi iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima meča. Golman Atalante je istina stigao do lopte koju je ka golu uputio Biraghi, ali je gol tehnologija jasno pokazala da je ona već prešla liniju kada je Gollini intervenisao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.