Valverde pred Nijemcima hvalio Kroosa kao nikad prije, pa spomenuo Modrića: "Kada to shvatite..."

Urugvajac na press konferenciji uoči meča s Bayernom

Valverde pred Nijemcima hvalio Kroosa kao nikad prije, pa spomenuo Modrića: "Kada to shvatite..."

Endin Čaušević

Bayern i Real Madrid igraju večeras prvi meč polufinala Lige prvaka, a pored Carla Ancelottija na press konferenciji pojavio se i Federico Valverde. Naravno, njemački novinari pitali su ga za Tonija Kroosa, a Urugvajac je jednostavno morao spomenuti i Luku Modrića.

Na Allianz Areni večeras nas čeka još jedan fudbalski klasik jer se sastaju Bayern i Real Madrid, a ljubitelji fudbala će sigurno moći uživati u još jednom spektakularnom okršaju.

Kraljevi su iznenadili sve u četvrtfinalu jer su uspjeli da izbace Manchester City dok je Bayern i pored očajne forme u prvenstvu protiv Arsenala dokazao da ih niko ne smije tako lako otpisati.

Jučer je održana i press konferencija Real Madrida, a pored Carla Ancelottija pred novinarima pojavio se i Federico Valverde.

Veznjak Real Madrida je odgovarao na novinarska pitanja i očekivano jedan od njemačkih novinara morao ga je pitati za Tonija Kroosa.

Valverde je priznao da mu je čast i velika privilegija što već nekoliko sezona igra uz takvog fudbalera kao što je Kroos, ali pored njemačkog reprezentativca on je jednostavno morao da spomene i Luku Modrića.

Oglasi

"Toni? Zaista uživam igrati sa zvijezdom i idolom kojem sam se uvijek divio. Čast je igrati pored njega", rekao je Valverde, a zatim dodao.

"Uvijek ću igrati na poziciji gdje mi trener kaže da sam potrebam. Nikada me udalje na terenu od Kroosa, ali to znači da sam bliže Luki Modriću koji je također nevjerovatan. Kada to shvatite onda znate kakva je privilegija igrati za ovaj klub".

Valverde se osvrnuo i na meč protiv Bayerna i poručio da jedva čeka da istrči na teren Allianz Arene.

"Veoma sam uzbuđen i jedva čekam početak utakmice. Ove sezone smo imali nekoliko odličnih utakmica i takmičiti se u dresu Real Madrida je najbolja moguća stvar i pokušavam da to maksimalno iskoristim. Jedva čekam utakmicu iako znamo kakav protivnik nas čeka", dodao je Urugvajac.

Oglasi

Novinari su ga pitali i kakva je atmosfera u svlačionici Real Madrida pred sutrašnju utakmicu.

"Mogu govoriti u svoje ime, ali znam da smo svi uzbuđeni. Ovo je moja prva utakmica protiv Bayerna u Ligi prvaka i radujem joj se kao i svi moji saigrači".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, večerašnja utakmica između Bayerna i Real Madrida igra se od 21 sat, a revanš meč na rasporedu je već naredne srijede na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Navijam za Real ali Bayern bi mogao pobjediti Reala i proci u finale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti