Fiorentina zadržala priključak za vrhom, ali priča sezone u Italiji je Poljak Piatek

Nastavlja se italijanska Seria A

Fiorentina zadržala priključak za vrhom, ali priča sezone u Italiji je Poljak Piatek

Današnjim utakmica 7. kola nastavila se italijanska Seria A. Fiorentina je novom pobjedom zadržala priključak za sami vrh tabele, ali priča sezone je još uvijek poljski napadač Krzyszof Piatek.

Njegova Genova je danas pobijedila u gostima Frosinone sa 2:1, a Piatek je bio strijelac oba gola za svoj tim. To su mu bili golovi broj 7. i 8. ove sezone u Seriji A i još zadržao je lidersku poziciju kada je u pitanju lista strijelaca.

Njegova ekipa se sada nalazi na 7. poziciji sa 12 osvojenih bodova, dok je Frosinone ostao na 19. poziciji sa samo jednim bodom.

Fiorentina je također slavila pobjedu i to protiv Atalante sa 2:0, a strijelci su bili Veretout sa penala u 63. minuti i Biraghi iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi. Fiorentina se sada nalazi na 3. poziciji sa 13 osvojenih bodova, a Atalanta je tek na 16. mjestu sa šest bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U preostzalom meču Torino je golom Zaze slavio na gostovanju protiv Chieva sa 1:0. Torino je sada na 9. poziciji, a Chievo je posljednji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi