Zverev je pobijedio Federera i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu, ali je na kraju meča izviždan

Dosta bure nakon polufinalnog meča u O2 areni

Federer: Zverevu ništa ne mogu da zamjerim, čak je hrabro reagovao

Edmir Škorić

Nakon jučerašnjeg meča Roger Federer - Aleaxander Zverev, mladi Nijemac doživio je neprijatno iskustvo.

Zverev je pobijedio Federera u dva seta i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu, ali mu je potom O2 area zviždala.

"U tenisu je rijetkost da se sa tribina čuju ovakvi povici i zvižduci. A kada se to desi svako od nas to doživljava lično i veoma direktno. Mislim da Saša nije zaslužio da mu zvižde. Izvinio mi se na mreži, a ja sam rekao da nema potrebe za tim. čestitao sam mu na sjajnom meču i sjajnom turniru koji ima do sada i poželio mu sve najbolje u finalu. Ne bi trebalo da se izvinjava, nije uradio ništa loše samo je rekao kako je bilo. Postoji pravilo za takve situacije i ono je primijenjeno i u ovom slučaju", rekao je Federer.

Bila je i jedna sporna situacija u taj-brejku drugog seta kada je dječak koji sakuplja loptice ispustio lopticu, pa je Zverev prekinuo poen, pa se on morao ponoviti.

"Ne mogu Saši da zamjerim ništa u ovoj situaciji. Čak vjerujem da je reagovao hrabro jer u takvim situacijama ne znaš šta će na kraju sudija da odluči kada se poen prekine".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.