Polusezona za pamćenje: Hamza Čataković će sezonu završiti kao prvi strijelac FK Sarajevo

Čekao je svoju šansu i onda zablistao

Polusezona za pamćenje: Hamza Čataković će sezonu završiti kao prvi strijelac FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Zanimljivo je proteklih dana bilo u FK Sarajevo, a sigurno će i tokom ljeta.

Prvo je Sarajevo i zvanično izborilo Evropu, a istovremeno u Sloveniji pišu o odlasku sa klupe šefa stručnog Simona Rožmana te sportskog direktora Senijada Ibričića.

Zatim je u posjetu stigao jedan od vlasnika dionica FK Sarajevo Vincent Tan, koji je prvo posjetio stadion Koševo, družio se sa zaposlenicima u klubu te samim igračima i trenerima, a zatim posjetio i trening centar u Butmiru.

Nakon toga, tačnije jučer, oglasio se sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić uz zagonetnu poruku.

"Lijepo poslijepodne u Sarajevu nakon dobrih vijesti", napisao je Ibričić uz fotografiju koju je objavio.

Ibričić je bio u društvu Simona Rožmana i trenera golmana Bojana Jorgačevića, no nije želio otkriti o kakvim se vijestima radi.

Oglasi

Do tada navijači špekulišu o mogućim dolascima i odlascima nogometaša.

Sigurno će biti prometno. Pojedini igrači definitivno nisu opravdali očekivanja, dok ima onih koji itekako jesu i vjerovatno će dobiti i mnogo bolju 'startnu poziciju' u novoj sezoni, te već u evropskim utakmicama.

Hamza Čataković
Hamza Čataković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

33 nastupa
16 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
17 golova

Hamza Čataković je prosto zablistao u drugom dijelu sezone i postao prvi strijelac kluba sa Koševa.

Čataković je trenutno na 16 pogodaka, uz jednu asistenciju, a upisao je ukupno 31 nastup.

Oglasi

Ovaj 27-godišnji Cazinjanin dobio je brojne pohvale, nerijetko je bio junak, a protiv Zvijezde 09 kreirao je preokret za ovjeru Evropu (2:1)

Ko zna da li bi bordo tim sada bio na četvrtoj poziciji da u drugom dijelu sezone nije eksplodirao Čataković koji je tako pokazao da je na početku sezonu sigurno neopravdano bio zapostavljen.

Dobijao je šansu sa klupe, no sve mu se kasnije vratilo. Čataković važeći ugovor sa FK Sarajevo ima još godinu dana, ponuda će sigurno biti, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će odlučiti na Koševu, ali i sam nogometaš.

Da li se nadao pozivu selektora Barbareza?

Prije par dana novi selektor naše nogometne reprezentacije Sergej Barbarez objavio je spisak za prijateljske duele.

Barbarez je iz Wwin lige pozvao Osmana Hadžikića, golmana Veleža, te mladog ofanzivca Borca iz Banja Luke Davida Vukovića.

Potajno su se na Koševu nadali da bi i Čataković mogao biti nagrađen za ovu sjajnu, no nije se te desilo. Na ofanzivcu je da nastavi vrijedno trenirati i raditi, pa ko zna. U posljednja dva kola ima priliku dodatno popraviti svoj skor, a samo su rijetki mogli pomisliti da će Čataković sezonu završiti kao vodeći strijelac Sarajeva. Trenutno je na sedam pogodaka prednosti nad Renanom Oliveirom te osam nad Ajdinom Hasićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čataković je ranije nastupao za našu juniorsku i mladu reprezentaciju, a poziv u A selekciju bio bi ispunjenje sna, kao i svakog nogometaša.

Do kraja sezone FK Sarajevo očekuje domaći susret u ponedjeljak sa HŠK Posušje, dok narednog vikenda sezonu bordo momci završavaju gostovanjem u Čitluku kod NK Široki Brijeg.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Bravo Hamza,majstore.Da nam iduće prvenstvo budeš prvi strelac lige i da aBd , doprineseš novoj Tituli na Koševu.
2 0
Hanibal
Ja sam davno prije nego sto je poceo igrati u prvom timu pisao komentare da je Catakovic bolji od onoga Brazilca, koji je stao na 6 golova, a poslije toga niz utakmica be postignutog gola. I tok je Brazilac igrao dao je Catakovic s klupe isto golova kao i on. Da je kojim slucajem od pocetka Catakovic igrao u prvom timu sigurno bi bilo vise i golova i bodova.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi