Ovo je ranije neobjavljen snimak prvijenca Modrića u karijeri - Nastao je prije 21 godinu u BiH

Dok je igrao za Zrinjski

Ovo je ranije neobjavljen snimak prvijenca Modrića u karijeri - Nastao je prije 21 godinu u BiH

Edmir Škorić

Luka Modrić ne samo da se smatra jednim od najboljih veznjaka posljednjih desetak godina već i jednim od najboljih svih vremena. S 25 trofeja ispisao je historiju Real Madrida, ali svoj put počeo je u Bosni i Hercegovini.

Modrić je jedan od ključnih igrača Reala godinama unazad i ima čak 25 trofeja, a posljednji je osvojio nedavno kada je kraljevski klub stigao do nove titule u La Ligi, a ima priliku još jednom postati prvak Evrope, pošto će 1. juna u Londonu njegov tim igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Prije Reala, Modrić je igrao u Tottenhamu, gdje nije imao priliku da osvaja trofeje, a prethodno i za zagrebački Dinamo s kojim je bio prvak Hrvatske. Ipak, imao je jako važan period kada je igrao u Premijer ligi BiH za Zrinjski.

Prije 21 godinu je na utakmici Zrinjski - Orašje (5:3) postigao prvi gol u seniorskoj karijeri, a tada mu je asistirao Kenan Lizde, kolumnista portala SportSport, koji je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio je pred gol Orašja, a Modrić nije imao težak zadatak. Ekskluzivno donosimo snimak istog koji možete pogledati ispod:

Oglasi

Bio je to isuviše lagan pogodak za jednog od najboljih veznjaka na svijetu, koji se nije libio priznati da mu je puno pomoglo to što je igrao u BiH. 

“Prvu sam pojedinačnu nagradu osvojio prije 15 godina, kad sam bio na posudbi u Zrinjskom i navijači su me proglasili najboljim igračem tima, na osnovu moga ponašanja i doprinosa ekipi. Bh. liga jako je zahtjevna fizički i igraču od 18 godina teško se razviti, sudije me nisu štitili. Nakon te sezone više se ničega nisam bojao", rekao je Modrić svojevremeno.

Modrić je svojevremeno osvojio Zlatnu loptu i svakako je najbolji igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji je ostavio neizbrisiv trag nastupajući u velikanu kao što je Real Madrid.

Trenutno se vodi polemika oko toga hoće li i treba li Modrić ostati u Madridu, a posljednje informacije govore da je spreman na novi ugovor, pošto mu trenutni ističe na kraju sezone.

Očekuje se da Modrić, kao i Toni Kroos, ostane najmanje još jednu sezonu na Santiago Bernabeuu, jer je njegov doprinos isuviše važan Kraljevima, ne samo zbog igara na terenu već i zbog načina na koji se ophodi prema ostatku tima, prema mlađim saigračima, koji u njemu vide "fudbalskog oca". Arda Guler je primjerice rekao da je Luka za njega puno više od saigrača i da na treninzima od Hrvata uči mnoge stvari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uostalom, Modrić je itekako zadužio Real i ako ništa, klub može da ga zadrži još jednu sezonu, a navodno je spreman i da mu ponudi posao i nakon igračke karijere, a ambiciozni Luka spreman je i za takve vrste podviga i ne sumnjamo da će i tu biti najbolji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2.Mario
Nek odigra narednu kao zadnju sezonu u Realu i kraj.Oproštaj.Novce mu ni potomci ne mogu potrošiti a kome se više treba dokazivati!?Uzeo je LP i sa Ronaldom i bez njega.To sve govori.Ronaldo je veća igračka klasa od njega bio,zna se šta je s Messijem više od decenije u Svijetu a kamoli Realu predstavljao pa uzeti opet isto bez tada broja 1.ili 2.u nogometu je fascinantno.Modrićev doprinos titulama Reala je do neba,malo je takvih u povijesti Reala a kamoli u jednoj generaciji prvaka.
0 0
plemic
modrić, slišković, bilbija ..., ovi bosančerosi još nemaju respekta prema HŠK ZRINJSKI. šta još moramo uraditi? dovesti fergusona? osvojiti neki europski kup? promjenuti ime?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi