Danas vječiti derbi juniora Sarajeva i Željezničara: Otvara se šampanjac ili ćemo čekati zadnje kolo

Musić na centru, očekuje se ispunjen Trening centar na Butmiru

Danas vječiti derbi juniora Sarajeva i Željezničara: Otvara se šampanjac ili ćemo čekati zadnje kolo

S obzirom da nema utakmica domaćeg prvenstva za vikend, danas će u centru pažnje biti duel juniora Sarajeva i Željezničara u okviru 25. kola Premijer Omladinske lige naše zemlje.

Susret se igra od 17 sati u Butmiru, a Sarajevo ima tri boda prednosti nad Zrinjskim i kolo prije kraja može osigurati naslov prvaka.

Bordo momci moraju slaviti, imaju i bolji međusobni duel od Plemića, dok će Zrinjski se nadati pobjedi Željezničara, a istovremeno nade Mostaraca moraju savladati slabašnu Kozaru na svom terenu.

Glavni sudija ovog meča je Admir Musić iz Hrasnice, sudija sa Wwin lige naše zemlje, a u oba tima sa optimizimom ulaze u ovaj meč.

Sarajevo je imao čak 15 bodova prednosti nad pratiocima, ali nešto slabije igre donijele su nadu Zrinjskom. Bordo nade su slavile u tri posljednja prvenstvena meča, dok su u Kupu nakon penala izgubili od Slobode te su Tuzlaci osvojili pobjednički pehar.

Željezničar je na četvrtom mjestu, a Plavi su u pet posljednjih mečeva slavili četiri puta, te su samo jednom poraženi. Treba istaći da je posljednji vječiti derbi juniora pripao Sarajevu i to čak 6:1 na Grbavici, pa će Plavi svakako imati motiv više za ' slatku osvetu'.

Oglasi

Prvi strijelac Sarajeva je Seid Pramenković, sa 15 pogodaka, a Harun Pločo je dodao 12. Faruk Bezdrob je dodao deset.

Kod Željezničara prvi strijelac je Ernad Babaluk sa 12 golova, Dženan Šabić je dodao 11, a Aldin Efendić deset.

U sjajnoj formi kod Željezničara je i Davud Alibašić koji je trenutno na šest pogodaka, od toga četiri u posljednje dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Svakako da oba tima imaju šta ponuditi, te će biti zanimljivo na Butmiru. Veliki broj menadžera, skauta, te brojnih sportskih radnika najavio je dolazak.

U oba tima sigurno ima 'materijala' za ozbiljne stvari, pa svi vjeruju u otvorenu i efikasnu utakmicu. Treba istaći da je do sada odigran samo jedan meč ovog kola, a Željezničar Sport Team je sa čak 7:1 savladao Radnik iz Hadžića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi