Kroos je zatekao Pereza u svlačionici: "Molim vas, rješavajte ovaj problem što prije"

Igračima smeta

Kroos je zatekao Pereza u svlačionici: "Molim vas, rješavajte ovaj problem što prije"

Edmir Škorić

Real Madrid je u utorak navečer ugostio Alaves i u jednoj rezultatski nebitnoj utakmici ostvario sjajan rezultat, pobijedivši sa 5:0 uz sjajne partije nekolicine svojih prvotimaca.

Real je ranije osigurao i proslavio titulu, pa je protiv Alavesa igrao rasterećeno, a s obzirom da ima još više od dvije sedmice do finala Lige prvaka, Carlo Ancelotti odlučio je izvesti najjači sastav.

Bilo je jasno da se Alavesu ne piše dobro, pa je na kraju gostujući tim 'stradao' sa pet komada u mreži. Golove su dali Bellingham u 10., Viniicus u 27. i 70., Valverde u 45. i Arda Guler u 81. minuti.

Iskusni Toni Kroos na terenu je proveo 72 minute, nakon čega ga je zamijenio Dani Ceballos. Real očekuju još dva ligaška meča, prvo gostovanje kod Villarreala 19. maja, pa 25. maja igraju kod kuće s Betisom, a onda posljednja utakmica sezone i finale Lige prvaka 1. juna protiv Borussije Dortmund.

Bit će to dobra prilika da se na najbolji način završi fantastična sezona Kraljeva, koji su dominirali u La Ligi, a u Ligi prvaka pravli "mala čuda" pa izbacili na penale Manchester City, a Bayern prošli u polufinalu iako su do 88. gubili s 1:0.

Oglasi

Iako je unutar tima sve divno i krasno, postoji stvar koja igrače nervira i stvara im problem, a to je - stanje travnjaka na obnovljenom Santiago Bernabeuu.

Došlo je do određenog pogoršanja na travnjaku, a to su na kraju igrači saopštili predsjedniku Real Marida Florentinu Perezu, koji je nakon visoke pobjede nad Alavesom sišao u svlačionicu.

Kroos je kao predstavnik igrača Perezu rekao da travnjak stvara čudne skokove i da komplikuje ritam igre, te da bi ga hitno trebalo promijeniti. To mu je potom rekao i Dani Carvajal.

Očigledno je došlo do nekog promašaja u samom postavljanju novog travnjaka, ali očito sve to nije previše smetalo igračima Reala, što se vidi i na rezultatu. No, jasno, Perez ništa ne prepušta slučaju i odmah će tražiti da se isti promijeni i da bude baš onakav kakav zaslužuju Realove fudbalske veličine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na istom travnjaku će veoma brzo biti predstavljeno dugogodišnje iščekivano pojačanje, Kylian Mbappe, koji kao slobodan igrač stiže nakon što je ranije potvrdio odlazak iz Pariza.

Uz Mbappea dolazi i talentovani mladi brazilski napadač Endrick (17), a navijači se nadaju da će još neki sjajni fudbaler doći tokom ljeta, poput Alphonsa Daviesa iz Bayerna, dok se za ljeto 2025. godine vjeruje u dolazak Floriana Wirtza iz Bayer Leverkusena u nastavku formiranja novih Galaktikosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi