Francuz podnio tužbu

Agent pokušao iskoristiti Kanteovu dobrotu, ali prevara mu nije prošla

M. Šljivak

N'Golo Kante poznat je kao vrlo miroljubiv i skroman čovjek.

Iako u dresu Chelseaja zarađuje milione francuski fudbaler nigdje ne pokazuje da ima ogromnu cifru na računu i živi sasvim normalnim životom.

Njegovu dobrotu mnogi su pokušali da iskoriste. Među njima je i njegov nekadašnji agent Nouari Khiari, koji se brinuo za Kanteova prava na imidž.

Međutim, ovaj 52-godišnjak je odlučio raditi i na 'svoju ruku'. Pokušao je prevariti Kantea i na njegovom imenu zaraditi ogroman novac.

To je srećom Kante na vrijeme otkrio i spriječio je da ga Khiari potpuno pokrade. Odlučio je i podnijeti prijavu protiv njega, pa se ovaj čovjek suočava sa dugogodišnjom zatvorskom kaznom.

Optužbe nisu nimalo lake. Tereti se za prevaru, kršenje ugovora o povjerenju i narušavanje ugleda sportskim agentima, pa će ga pokušaj prevare Kantea skupo koštati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.