Primitivni Mario Hezonja mu je psovao mrtvu majku, znao je dobro odakle sudija dolazi

Hrvat izgubio živce

Primitivni Mario Hezonja mu je psovao mrtvu majku, znao je dobro odakle sudija dolazi

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja isključen je u završnici utakmice Real Madrida i Baskonije u play-offu Eurolige, pošto je psovao i vrijeđao sudiju.

Pri rezultatu 93:75, kada je sve već bilo riješeno, Hezonja je tražio prekršaj u jednoj situaciji pred košem protivnika. Dobio je tehničku. Sjeo je na klupu, te je nastavio da bjesni i nakon isključenja, a na putu prema svlačionici zastao je pred tunelom i okrenuo se i opsovao sudiji mrtvu majku.

Saša Pukl iz Slovenije je bio sudija, tako da ga je mogao jasno razumjeti, a Hezonja bi mogao da bude žestoko kažnjen zbog svega što je uradio.

Real je slavio sa 101:90 u ovom meču i došao je na korak od plasmana na Final Four Eurolige, pošto sada vodi 2:0 protiv Baskonije.

Oglasi

Zanimljivo da je ovo bila prva utakmica otkako je član Reala u kojoj Džanan Musa nije zabio ni poen što je prekid nevjerovatne serije od 75 mečeva.

Musa je imao po poen i asistenciju, a na terenu je proveo 17 minuta. Zanimljivo da od šest pokušaja nije imao nijedan ubačaj.

Kraljeve je do pobjede predvodio sjajni Campazzo sa 24 poena, dok je Yabuselle dodao 16. Kod Baskonije se u jednoj od boljih partija sezone istakao Marinković sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Novi susret španski timovi odigrat će u srijedu, s tim da će sada Baskonia biti domaćin. Real je veliki favorit u ovoj seriji, a kraljevski tim se jasno smatra i jednim do galvnih kandidata za osvajanje nove euroligaške titule.

Što se Hezonje tiče, on nije dogovorio ostanak u Realu i vjeruje se da će na ljeto napustiti Madrid, a kao naredna destinacija najviše se spominje Panathinaikos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi