Nevjerovatne scene

Donio plasman svom timu u nokaut fazu Lige prvaka, pa ušao u sukob sa svojim navijačima

Admin Čaušević

Prvih osam mečeva posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka odigrano je sinoć uz dramatične finiše na nekoliko susreta. 

Lyon je gubio s 0:2 od RB Leipziga, ali je uspio izjednačiti i s jednim bodom proći dalje zahvaljujući pobjedi Benfice nad Zenitom 3:0.

Prolazak dalje francuskom klubu donio je Memphis Depay koji je zabio za 2:2. Holanđanin se poslije utakmice sukobio s navijačima Lyona.

Do incidenta je došlo na kraju utakmice kada je Rudi Garcija naredio svojim igračima da pozdrave navjernije navijače Lyona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je prouzrokovao baner navijača Lyona kojim se vrijeđa defanzivac Lyona, Marcelo. Igračima je zasmetao način na koji se tretira njihov saigrač, a prednjačio je Depay.

Nakon nekoliko minuta tenzija većina igrača se vratila u svlačionicu. S navijačima su ostali samo Anthony Lopes i Houssem Aouar, igrači ponikli u Lyonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.