Lyon stigao dva gola prednosti Leipziga i prošao u nokaut fazu, Zenit najveći gubitnik grupe

Francuski klub je bio na korak od toga da ostane bez ičega

Lyon stigao dva gola prednosti Leipziga i prošao u nokaut fazu, Zenit najveći gubitnik grupe

S. Pašalić

Lyon je na svom terenu dočekao Leipzig u meču posljednjeg 6. kola grupne faze Lige prvaka i  odigrao 2:2.

Domaći su tražili pobjedu kako bi prošli u nokaut fazu, dok su gosti osigurali prolazak dalje već ranije, ali u ovom meču nisu željeli da olakšaju posao francuskom predstavniku.

Već u 9. minuti navijači Lyona nisu imali razloga za zadovoljstvo nakon što je dosuđen penal za Leipzig, a Forsberg je bio siguran za vodstvo od 1:0.

Gosti su i nakon toga bili bolji tim na terenu, a u 33. minuti su dobili novi penal. Timo Werner je ovog puta bio precizan sa bijele tačke za 2:0 Leipziga, a bio je ovo i rezultat prvog poluvremena.

Lyon se na samom početku drugog poluvremena vraća u igru nakon što je Aouar u 50. minuti smanjio na 2:1.

Iako je i nakon toga Leipzig bio nešto bolji na terenu, Lyon je u 82. minuti uspio stići do izjedančenja kada je Depay pogodio za 2:2, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Benfica je u drugom meču ove grupe slavila na svom terenu protiv Zenita sa 3:0.

Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 0:0, a odmah na startu drugog, u 47. minuti Cervi je pogodio za vodstvo Benfice.

Zenit je u 56. minuti ostao i sa igračem manje nakon što je Santos u svom šesnaestercu igrao rukom i zbog toga je dobio drugi žuti karton, a Benfica je dobila penal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Siguran sa bijele tačke je bio Pizzi za 2:0 portugalskog tima. U 80. minuti je bilo 3:0 nakon što je Azmon postigao autogol, a bio je to i konačan rezultat.

Na kraju je Leipzig završio na prvom mjestu ove grupe sa 11 bodova, Lyon je drugi sa 8, dok su Benfica i Zenit osvojili po 7 bodova, ali u Evropsku ligu ide portugalski tim jer je bolji u međusobnim omjerima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti