Haris Duljević s klupe odgledao katastrofu Nimesa
(Foto: EPA)

Lyon ih pregazio

Haris Duljević s klupe odgledao katastrofu Nimesa

M. Šljivak

Lyon je kao gost u 17. kolu Ligue 1 savladao ekipu Nimesa rezultatom 0:4.

Tim Rudija Garcije jednostavno je morao ići na pobjedu u ovom meču, a na kraju su do nje i došli uz veliku pomoć domaćih fudbalera.

Nimes je već nakon pet minuta igre ostao sa igračem manje. Zbog oštrog starta isključen je Valls, a zatim u 16. minuti domaći prave i penal, kojeg u vodstvo Lyona od 0:1 pretvara Memphis Depay.

U 40. minuti van terena je zbog drugog žutog kartona u dvije minute morao Paquiez, a veliku prednost je Lyon iskoristio u nastavku meča.

Depay je u 64. minuti pogodio za 0:2, a zatim su još pogađali Aouar i Andersen za konačan rezultat meča od 0:4.

Haris Duljević nije ulazio u igru kod domaćeg tima koji je zakovan za dno tabele.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 17. kolo:

Nimes - Lyon 0:4

Top Komentari

Barberez9
Gledat ce on jos dosta utakmica sa klupe a i sa tribina....
2 2
omer
Pobjeda Lyona u velikoj reziji arbitra. Vec u petom minutu dao crveni karton domacem igracu. Tako nesto jos nisam cuo. Ali ni to mu nije bilo dovoljno, pa im je iskljucio jos jednog fudbalera. Neshvatljivo je to koliko su sudije surove prema klubovima sa dna tabele. Potpuno su im nevazni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi