Domaći ostali bez pobjede

Široki Brijeg prvi odnio bod iz Banjaluke ove sezone

M. Šljivak

Borac je u 16. kolu Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekao Široki Brijeg, a na kraju u ovom meču pobjendika nije bilo (1:1).

Borac je nešto bolje ušao u meč. Stvorili su nekoliko prilika na otvaranju, a Goran Zakarić je u 12. minuti odlično šutirao, ali Miškić je još bolje odbranio.

Ipak, dvije minute kasnije Borac je poveo. Jovo Lukić se odlično snašao u kaznenom prostoru, uposlio je Almedina Ziljkića, a ovaj zabija gol za 1:0.

Potom se igra malo umirila. Široki nije bio previše opasan, a vrijedi izdvojiti šut Jurilja pored gola u 33. minuti meča.

Miškić je sa druge strane spasio goste sa Pecare u 37. minuti. Fenomenalno je skinuo udarac Jove Lukića i na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima od 1:0.

U nastavku su oba tima imala svoje šanse. Lukić je prvi prijetio, ali njegov šut ide preko gola gostiju. Uzvratio je na drugoj strani Jović, neprecizno.

Borac je u 64. minuti imao fenomenalnu šansu da poveća prednosti. Zakarić je izašao sam pred Miškića, ali mladi golman Širokobriježana fenomenalno brani.

Pet minuta kasnije raspoloženi Zakarić je ponovo u dobroj šansi. Ponovo je sam pred Miškićem, ali ovog puta Radeljić požrtvovanom intervencijom blokira njegov udarac.

Široki je preko Pervana u 73. minuti susreta imao dobru šansu. Ipak, iz izgledne pozicije veznjak gostiju šutira loše. A onda u 89. minuti šok za domaće. Ikić je zabio sjajan gol za 1:1 i Široki je prvi tim ove sezone koji je odnio bodove iza Banjaluke.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Borac - Široki Brijeg 1:1

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Subić, Lukić, Meleg, Milojević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivać, Ćorić, Jurilj, Jović, Marić, Stanić, Radeljić, Jurić, Pervan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.