Bit će rotacija

Italijani već znaju ko će predvoditi napad Intera protiv Sampdorije, a ko protiv Real Madrida

Edmir Škorić

Sljedećeg vikenda Inter će gostovati Sampdoriji u trećem kolu italijanske Serije A.

Nakon što se okončaju reprezentativni nastupi, vraćamo se klupskom nogometu, a Inter nastavlja svoju trku za Scudetto i u Đenovi protiv Sampdorije traži treću pobjedu u nizu.

Trener Nerazzurra Simone Inzaghi na slatkim je mukama. Ima na raspolaganju sve igrače, a najveće glavobolje zadaju mu napadači. Edin Džeko je bio starter u prva dva kola, a u prvom meču u dresu novog kluba postigao je gol i upisao asistenciju.

U drugom je kolu debitant Joaquin Correa, koji je doveden iz Lazija, postigao dva gola i donio ekipi pobjedu u Veroni, a tu je i Lautaro Martinez, koji je briljirao zajedno s Correom u posljednjoj utakmici Argentine u kvalifikacijama za Mundijal.

Briljirao je i Džeko, pošto je protiv Francuske postigao pogodak za veliki bod Zmajeva u Strasbourgu.

Inzaghi stoga mora da pronađe pravu kombinaciju, ali italijanski mediji uključujući Gazzettu dello Sport tvrde da će, ako bude sve u redu, Džeko biti starter narednog vikenda protiv Sampdorije. On će odraditi u utorak meč protiv Kazahstana u Zenici i onda se zaputiti prema Italiji.

Za razliku od Edina, njegovi saigrači Lautaro i Correa imat će daleko teži ispit protiv Brazila i naravno puno teži put i samim tim bit će umorniji od bh. napadača.

Inzaghi će im dati priliku da predahnu, ali će ih zato imati potpuno svježe za prvu utakmicu u Ligi prvaka protiv Real Madrida koja se igra 15. septembra na Meazzi. Džeko i mladi Saritano bi trebalo da budu starteri protiv Sampdorije, a argentinski par protiv Reala nekoliko dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

MaxBet kladionica vam već sada daje mogućnost da odigrate na utakmicu Sampdoria - Inter koja je na programu 12. septembra. Uživajte u velikoj ponudi i sjajnim kvotama!

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.