Cristiano Ronaldo je krivac što Džeko nije završio u Juventusu
Foto - EPA

Edina je Allegri silno želio

Cristiano Ronaldo je krivac što Džeko nije završio u Juventusu

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo glavni je krivac što Edin Džeko ovog ljeta nije završio u dresu Juventusa.

Sjajni bh. napadač je napustio Romu nakon šest godina i karijeru je nastavio u aktuelnom prvaku Interu, gdje je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua.

Međutim, lako se moglo desiti da ovog ljeta Edin završi u redovima najvećeg italijanskog kluba Juventusa. Krivac što nije potpisao za Bianconere je niko drugi do Cristiano Ronaldo.

Il Giornale tvrdi kako je trener Stare dame želio angažovati Džeku u ljetnom prelaznom roku. Međutim, od toga je odustao jer je smatrao da će Ronaldo ostati u njegovom timu.

Cristiano je šutio o odlasku sve do kraja prelaznog roka. Njegova odluka desila se iznenada i Juventusu je ostalo malo vremena da nađe zamjenu.

Džeko je naravno bio nedostupan jer je nekoliko dana ranije pojačao Inter u čijim redovima je već odigrao dvije utakmice.

Juventus je na kraju kao zamjenu za Ronalda doveo Moisea Keana iz Evertona. Pokušali su angažovati i argentinskog napadača Maura Icardija, ali je rukovodstvo Stare dame dosta slabo ispratilo Allegrijeve želje i trener Juventusa je itekako nezadovoljan prelaznim rokom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Keana Juventus je angažovao i reprezentativca Italije Manuela Locatellija.

Juve je u novoj sezoni u dvije utakmice osvojio samo jedan bod, a odigrali su susrete protiv Udinesea (2:2) i Empolija (0:1).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619813038
Pa bolje mu je u Interu
8 3
King_Kenny
...sreca pa nije,hvala Ronaldu...opet bi ostao bez titule i Italiji da je otisao tamo...ovako je u Interu skoro sigurno uzima s obzirom na ono sto je Inter pokazao na pocetku.
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi