Zmajevi gosti Kazahstanu

Povrede, otkazi, vize i neugodni rival: Kako bi moglo izgledati Petevovih startnih 11?

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina unatoč svim problemima uoči susreta vjeruje u pozitivan ishod gostujućeg susreta protiv Kazahstana. 

Uoči okupljanja Ivaylo Petev se susreo sa nizom problema. Otpali su neki izuzetno važni igrači poput Miralema Pjanića, Radeta Krunića i Siniše Saničanina.

Mario Vrančić je konačno opet trebao zaigrati za BiH, ali se i veznjak Stoke Cityja povrijedio, slično se desilo Stjepanu Lončaru i Mateu Sušiću.

Uputio je bugarski trener naknadne pozive, uspio je skrpiti tim i početi pripreme, međutim pred polazak uslijedio je šok. Šetorica igrača nisu dobile vize.

Dario Đumić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dennis Hadžikadunić su i definitivno otpali, dok su se Jusuf Gazibegović i Adi Nalić naknadno priključili reprezentaciji.

Tako će Petev u izuzetno važnom susretu, na raspolaganju imati 21 igrača od kojih su trojica golmana.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija),

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

Kada je u pitanju startnih 11 selektor svakako ima nekoliko dilema. Posljednje susrete igrao je u formaciji 3-5-2 pa se ne isključuje mogućnost da i večerašnji susret počne u tom sistemu.

Na golu je siguran Ibrahim Šehić, stoperski trio bi mogli činiti Ahmedhodžić, Kovačević i Kolašinac, u veznom redu bi igrali Hadžiahmetović, Cimirot te eventualno Nalić ili Gojak.

Za očekivati je da po desnom boku ordinira Stevanović, a po lijevom Ćivić. Napad je rezervisan za Demirovića i Džeku.

Inače, na tebeli Bosna i Hercegovina i Kazahstan imaju po tri boda, ali drugoplasirana Ukrajina našoj selekciji bježi samo dva boda te bi pobjeda bila krucijalna pogotovo jer danas međusobni duel igraju Ukrajinci i Finci, glavni konkurenti za drugo mjesto.

Kazahstanci su itekako nezgodan rival na domaćem stadionu, pa je za očekivati tvrdu i neizvjesnu utakmicu u kojoj bi u konačnici možda i jedan gol mogao odlučiti pobjednika.

Susret na Astana Areni kapaciteta 30.000 gledatelja se igra od 15 sati po centralnoevropskom vremenu. Hladno vrijeme i teren s umjetnom podlogom bi mogli predstavljati dodatni problem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I kladionice širom svijeta vide BiH kao favorita, a MaxBet vam donosi zaista veliku ponudu samo za ovaj meč. Kliknite OVDJE i pogledajte ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.