Roberto Carlos (51) s raketom od 180 km/h uništava šta hoće: Plastika, drvo, kamen, nebitno je!

Legendarni Brazilac

Roberto Carlos (51) s raketom od 180 km/h uništava šta hoće: Plastika, drvo, kamen, nebitno je!

O. Lekić

Roberto Carlos zauzeo je posebno mjesto u historiji fudbala ne samo zbog svojih uspjeha, već i zbog jačine svog udarca. Jačinu koju je brazilski lijevi bočni, bivši igrač Intera i Real Madrida, zadržao praktično nepromijenjenom i u 52. godini, što potvrđuje i poseban izazov u kojem je učestvovao.

Carlos je zamoljen da testira, svojim snažnim udarcem lijevom nogom, četiri materijala sve veće tvrdoće i otpornosti.

Zanimljiv eksperiment za fudbalera čiji je udarac tokom igračkih dana znao ići brzinom od 180 km/h.

Dovoljno se sjetiti njegovog gola protiv Francuske izravno iz slobodnog udarca, kada je prkosio zakonima fizike nacrtavši putanju koja je postala kultna.

Tokom izazova Carlos je bio postavljen ispred konstrukcije s različitim materijalima. Prvi eksperiment je bio da razbije plastiku.

Udarac bivšeg prvaka svijeta lako je razbio svih 16 komada koji su visjeli ispred njega.

Oglasi

Zatim je na red došlo drvo. I u ovom slučaju Brazilac je "lansirao raketu" koja je uništila ploču u donjem dijelu.

Treći pokušaj se odnosio na providnu plastiku koja također nije mogla zaustaviti snagu Carlosovog šuta.

Napokon je došlo vrijeme za kamen. Prije isprobavanja postojao je određeni skepticizam, a čak je i sam Roberto mislio da neće uspjeti.

Ipak, snažnim udarcem uspio je razbiti kamen na četiri djela. Na kraju je uslijedilo oduševljenje, ali i čuđenje kod svih.

Godine dakle prolaze, ali Roberto Carlos nije izgubio ono što je možda bila njegova najvažnija karakteristika, koja mu je pomogla da tri puta osvoji Ligu prvaka i sve s brazilskom reprezentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije