Nema veze što su "odron": Mravinjak ljudi, a daleko se nazire bus momaka koji ih ne smiju razočarati

Bayern ima ogromnu podršku

Nema veze što su "odron": Mravinjak ljudi, a daleko se nazire bus momaka koji ih ne smiju razočarati

Eldar Ganibegović

Odron je riječ koju bi mnogi u Bosni i Hercegovini iskoristili da opišu nešto loše, a to Bayern, barem za svoje standarde, ove sezone jeste. Međutim, to nema nikakve veze navijačima pred veliki meč u Ligi prvaka, što dovoljno pokazuju scene na dočeku klupskog autobusa pred Allianz Arenom.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka večeras se u Minhenu sastaju ekipe Bayerna i Real Madrida. Utakmica počinje od 21 sat na Allianz Areni.

Real Madrid je ove sezone osvojio španski Superkup i osvojit će titulu prvaka Španije, te bi im Liga prvaka mogla doći kao kruna još jedne sjajne sezone.

No, s druge strane, Bayernu Liga prvaka može biti samo spas sezone. Prekinuta je dominacija Bavaraca u Njemačkoj gdje ove sezone nisu osvojili niti jedan trofej.

RB Leipzig predvođen Olmom ih je deklasirao u njemačkom Superkupu na startu sezone, niželigaš Saarbrucken ih je izbacio iz DFB-Pokala, dok je Bayer Leverkusen priča za sebe u Bundesligi.

Stoga u Bayernu sve nade moraju položiti na Ligu prvaka, kako bi spasili sezonu i prvi put nakon 2020. godine ponovo eventualno postali prvaci Evrope i ponovo bi u eventualnom finalu mogli igrati, kao i tada, protiv PSG-a koji sutra igra drugi polufinalni meč protiv Borussije Dortmund.

Oglasi

Svjesni su toga i navijači bavarskog giganta. Dokaz su scene ispred Allianz Arene na dočeku klupskog autobusa pred večerašnji susret. Pogledajte kako je to izgledalo.

Poznati su i sastavi za ovaj veliki meč. Oni izgledaju ovako:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer, Kim, Kimmich, Goretzka, Kane, Sane, Dier, Muller, Laimer, Mazraoui, Musiala.

Real Madrid: Lunin, Bellingham, Nacho, Vinicus Junior, Kroos, Rodrygo, Valverde, Lucas, Tchouameni, Rudiger, Mendy.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije