Tri gola na Pecari

U meču sa dva lica Široki bolji od Rudar Prijedora

Admin Čaušević

Široki Brijeg je u 13. kolu Premijer lige kao domaćin pobijedio Rudar Prijedor rezutlatom 2:1.

Utakmica na stadionu Pecara je bio susret sa dva lica. U prvom dijelu je viđen veliki broj prilika i tri gola, dok je u nastavku uglavnom vladalo zatišje. ,

Široki Brijeg je bio taj koji je prvi stigao do vodstva. Igrala se sedma minuta kada je većinu posla uradio Mujan, a loptu je u mrežu poslao Lukić.

Od početka se krenulo u 25. minuti. Za poravnanje rezultata 1:1 pogodio je Mandić iz slobodnog udarca sa oko 30-ak metara.

Ipak, nije trebalo dugo da se promijeni rezultat na semaforu. U 34. minuti opet je sve uradio Mujan, a strijelac je ovaj put bio Llanos.

Nastavak je donio otvorenu igru, ali s manjem brojem prilika. Uzbuđenja su viđena tek u samom finišu. Gosti su napravili nekoliko situacija, ali je i Šćekić onemogućio domaćim da postignu treći gol.

Na kraju se na Pecari igralo sedam minuta sudijske nadoknade, ali rezultat se nije promijenio.

Široki Brijeg se s ovom pobjedom probio do sedme pozicije sa 16 bodova. U narednom kolu gostovat će Radniku iz Bijeljine. S druge strane Rudar je ostao na 12 bodova i u naredni protivnik mu je Velež.

Široki Brijeg - Posušje 2:1 (Lukić 7', Llanos 34'/Mandić 25')

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Llanos, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar Prijedor: Šćekić, Sadiku, Pavlović, Santos, Bilbija, Burazor, Mandić, Marić, Amoah, Zekanović, Jakupović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.