Na Grbavici savladan Široki Brijeg

Haotični uslovi na najboljem terenu Premijer lige: Željezničar godinu završio sjajnim izdanjem

Admin Čaušević

Željezničar je u jednom od derbija 19. kola Premijer lige sa minimalnih 1:0 pobijedio Široki Brijeg te tako turbulentu godinu završio na sjajan način. 

Travnjak stadiona Grbavica je bez dileme najbolji u Premijer ligi, ali zbog kiše i ogromne količine vode danas su uslovi za igru bili skoro pa haotični.

Međutim, iako je teren bio daleko od idealnog utakmica je bila poprilično uzbudljiva, a na kraju je zaslužen trijumf odnio Željezničar koji se s punim plijenom probio u gornji dio tabele.

Treba pohvaliti i nekoliko hiljada promrzlih navijača Željezničara koji su se pobrinuli za odličnu atmosferu bez obzira na itekako nepovoljne vremenske uslove. 

Plavi su odigrali svoj najbolji meč u sezoni. Nakon uvodnih minuta ispitivanja domaći su prezeli inicijativu, a prvu priliku i to kakvu za vodstvo su imali u 22. minuti.

Medić je bio neoprezan u kaznenom prostoru srušio je Subašića, a sudija Sivac opravdano pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Zec, ali je promašio cijeli gol. Zaista loš pokušaj "desetke" domaćih.

Promašaj nije pokolebao domaće koji su nastavili s boljom igrom, u 30. minuti dobro je s ivice kaznenog prostora "petgao" Mekić, ali što Miškić što stativa su spasili goste.

Golman gostiju je u tim minutama bio zaista fantastičan, ali je kapitulirao u 38. minuti kada ga je matirao Subašić. Ofanizvac Plavih je šutirao sa 15-ak metara, a lopta je nekako završila u mreži.

Na startu drugog dijela gosti su se otvorili i pokušali su da dođu do izjednačenja. U 56. minuti Blagaić nije kaznio poigravanje Bendera, a pet minuta kasnije Mujan nije ispio zabiti nakon što je njegov udarac izblokiran.

U 71. i 75. minuti Željezničar promašuje dvije velike šanse. Prvo je Drina dobro skočio nakon kornera, dok nakon toga Mekić nije iz blizine uspio loptu ugurati u mrežu.

Finiš donosi pritisak gostiju koji su tražili izjednačujući gol, međutim odbrana Željezničara je izdržala nalete Širokobriježana te je ostalo 1:0.

U sudijskoj nadoknadi došlo je i do koškanja na centru između igrača oba tima, ali sve se smirilo sa nekoliko žutih kartona. 

Plavi polusezonu završavaju sa 26 bodova te za mjestom koje vodi u Evropu zaostaju četiri boda, dok je Široki Brijeg na Grbavici okončao pozitivan niz šest ligaških utakmica bez poraza.

FK Željezničar - NK Široki Brijeg 1:0 (Subašić 38')

FK Željezničar: Bender, Malić, Crnčević, Kosorić, Subašić, Mujezinović, Zec, Drina, Blažević, Beća, Mekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Mujan, Vukoja, Lukić, Jurić, Musa, Ikić, Ćavar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.