Bordo tim je imao plan osvojiti sva tri

Sarajevo željelo pobjedu na Policama, ali sve je ostalo samo na željama

Edmir Škorić

U jednom od današnjih mečeva 24. kola Premijer lige BiH Leotar i Sarajevo podijelili su bodove odigravši 1:1.

Bordo tim je prije nešto više od mjesec dana slavio s 2:0 u Trebinju, no ovaj put morao se zadovoljiti samo jednim bodom, iako su gosti s Koševa imali želju da ostvare pobjedu s kojom bi se primakli svom cilju, a to je plasman u Evropu.

Uostalom, trećeplasirani Borac kojeg jure nije pobijedio u Prijedoru, pa je time žal za prosuta dva boda još veća. Rano je viđen pogodak na Policama, nakon samo desetak minuta. Todorović je poslao loptu za Krstovskog, ovaj šutira snažno, Dizdarević brani, a odbijenu loptu Dujaković sprema u mrežu.

No, slavlje domaćina trajalo je samo sedam - osam minuta, pošto je Hamza Čataković pogodio za izjednačenje, a sredinom prvog dijela Suljić dobro šutira, malo neprecizno, pa ostaje 1:1 na semaforu.

Do odlaska na odmor Leotar je mogao ponovo do vodstva, Todorović je imao veliku šansu, ali je Mujakić uspio da ga izblokira u posljednji čas.

Na otvaranju drugog dijela Todorović ponovo prijeti, ovaj put iz slobodnjaka, ostaje 1:1. Na drugoj strani loš udarac Đokanovića, a u 71. minuti je najbolju šansu imao Avramovski, no Puletić je odbranio i spasio Leotar.

Do kraja meča je i Ahmetović bio u šansi, ali mreže se više nisu tresle i Leotar je osvojio veoma vrijedan bod u duelu sa favoritom s Koševa, koji danas nije puno pokazao po teškom terenu u meču sa mnogo faulova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u srijedu igra protiv Igmana prvi meč polufinala Kupa BiH, a za vikend dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora.

Leotar - Sarajevo 1:1

LEOTAR: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Dujaković, Santrač, Medan, Đurić, Perišić, Chichba.

SARAJEVO: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Šećerović, Varešanović, Mujakić, Avramovski, Čataković, Suljić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.