Pali prvi potpisi od dolaska Borojevića u Akademiju FK Sarajevo

Radi se o sedmorici igrača

Pali prvi potpisi od dolaska Borojevića u Akademiju FK Sarajevo

Admin Čaušević

Sredinom marta Aleksandar Borojević je zvanično predstavljen kao novi šef Akademije FK Sarajevo. 

Bordo klub je danas saopštio kako su potpisani profesionalni ugovori sa sedmoricom omladinaca što je prvi značajniji posao Borojevića otkako je stigao.

Riječ je o Hamzi Ljukovacu, Mihajlu Jovaševiću, Enedinu Mulaliću, Nerminu Bijelonji, Talhi Tabakoviću, Seidu Pramenkoviću i Armanu Šutkoviću. Svi su potpisali trogodišnje ugovore.

Potpisivanju ugovora, koje je upriličeno u press salonu Svetozar Vujović, prisustvovao je šef Akademije Aleksandar Borojević.

“Iz razgovora s igračima, roditeljima i onima koji brinu o njihovim karijerama vidio sam da je veliko zadovoljstvo, privilegija i čast na njihovoj strani. Ispred Akademije želim da im čestitam na tom činu i da im kažem da smo ovdje za njih da im omogućimo što bolje uslove za rad, a i navijačima i ljubiteljima bordo boje da poručim da je trajno opredjeljenje kluba upravo naša Akademija i mladići koji su ponikli u njoj”, kaže Borojević za zvaničnu web stranicu Bordo kluba.

Borojević je istakao da mladi igrači, bez obzira na to koliko su jaki, upravo prolaze kroz osjetljiv period života u kojem osjećaju sve veća očekivanja i pritisak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je prelazni period kada se od njih očekuje još više. Istakao bih da je jako važno pozvati ove mlade ljude na strpljenje, jer se prelazak iz juniora u seniore smatra jednim od najtežih perioda u karijeri fudbalera. Naš prioritet je jačanje igrača i kretanje prema prvom timu. Svojim radom i kvalitetom, koji će biti prepoznat, trebaju zaslužiti povjerenje trenera. Potpisivanje ovog ugovora za njih znači mnogo više rada, kao i jaču konkurenciju", pojašnjava Borojević.

"U njihovom odrastanju i napredovanju jako je važan odnos školskog i porodičnog okruženja. Uz kvalitetnu komunikaciju i podršku njihovih porodica i škole mi zajedno brinemo o našim igračima", naglašava šef Akademije FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeleni_zub
Cuj tri godine s igracima iz akademije?? Nidze veze, cim postanu igraci, taman su opet slobodni.
2 3
Dinolino
Ovo je vise sramota od fudbala i sudijske naklonosti prema borcu i svinjskom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi