Napušta Manchester United

Kontakti su u toku: Već je poznat novi klub Nemanje Matića?

Admin Čaušević

Nemanja Matić će na kraju sezone poslije pet godina napustiti Manchester United.

Matić je prije nekoliko dana saopštio kako će otići s Old Trafforda sezonu prije isteka ugovora, a već se nazire njegov novi klub.

"Odlučio sam da će mi ovo biti posljednja sezona u dresu Manchestera. Obavijestio sam čelnike kluba, menadžere i igrače o tome. Bila mi je čast i privilegija igrati za ovaj veliki klub. Veliko hvala navijačima na podršci", poručio je srbijanski veznjak.

Ovaj 33-godišnjak je, osim u rodnoj Srbiji, do sada igrao u Portugalu, Slovačkoj, Nizozemskoj i Engleskoj, a naredna stanica će mu prema svemu sudeći biti Italija.

Italijanski mediji u utorak prenose vijest da Roma pravi ogroman pritisak da potpiše Matića i da su kontakti između dvije strane uveliko u toku.

Jose Mourinho je već rekao 'da' jer je Matić profil igrača kakvog želi u veznom redu baš kao što je to bio i slučaj prije pet godina kada ga je doveo na Old Trafford.

Matić je od 2014. godine igrao u Engleskoj, a prije Crvenih đavola nosio je dres Chelseja i trebao bi biti drugi srbijanski fudbaler koji stiže u redove Vučice nakon što je ranije dogovoren i golman Mile Svilar.

Chelsea i Manchester United su na kupovinu Matića dali ukupno 70 miliona eura. S Plavcima je osvajao Premiership, dok svoju avanturu na Old Traffordu završava bez osvojenog trofeja.

Inače, Manchester United večeras ima veliki derbi na Anfieldu protiv Liverpoola, a MaxBet kladionica nudi bogatu ponudu za ovaj meč, ali i za sve ostale mečeve. Pogledajte OVDJE i ostavite vašu okladu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

¸

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.