Detalj koji je svima promakao, a koji najbolje govori kakva je osoba Vinicius Junior

Kimmich se suzdržao

Detalj koji je svima promakao, a koji najbolje govori kakva je osoba Vinicius Junior

Edmir Škorić

Joshua Kimmich imao je puno posla tokom nedavne utakmice u Madridu, a posebno ga je mučio igrač kojem su svi dali epitet igrača utakmice i kojeg sada svi smatraju jednim od najboljih na svijetu.

29-godišnji Kimmich neće igrati finale Lige prvaka s Bayernom, pošto je unatoč 1:0 vodstvu do 88. minute, njegov tim izgubio sa 2:1 i ostao bez puta na londonski Wembley.

Malo je Bavarcima nedostajalo, no nedostatak sreće i dosta loše odluke Thomasa Tuchela koštale su ih možda i novog naslova u Ligi prvaka.

Iako je Joselu dao dva gola, najveće probleme odbrani Bayerna zadavao je Vinicius Junior (23), a u jednom trenutku je posebno ismijao Kimmicha. Doduše, nije to bilo u igri...

Scena koja je uglavnom prošla nezapaženo na televiziji dogodila se u sudijskom vremenu. Real je preokrenuo utakmicu i poveo 2:1. Kad je Real dobio aut, Kimmich je brzo zgrabio loptu i predao je Viniju.

Oglasi

No, talentovani Brazilac nije uradio nijedan pokret kako bi uhvatio loptu, već ju je pustio da se otkotrlja kako bi ukrao malo vremena. Kimmich je ponovo uzeo loptu i dao je Viniciusu. Ali, igrač Reala samo je ponovo jednostavno ispustio loptu iz ruku. Ipak, Kimmich je pored svega ostao smiren, ali jasno je da Vinicius nije igrač kojem treba dati nagradu za fair-play.

Nije prvi put da Vini sitnim provokacijama skreće pozornost na sebe. Prije prve utakmice već je postao nepopularan među Bayernovim navijačima nakon što je ismijavao stadion Allianz Arenu.

Osim toga, tokom cijele sezone je vodio ratove sa protivničkim igračima i navijačima u Španiji, zbog čega ga često i rasistički vrijeđaju, a on uveliko vodi borbu protiv takvih osoba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Koliko god zna da bude bezobrazan, Vini je fudbalski majstor i bez ikakve sumnje jedan od barem tri glavna kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

On je s Realom osvojio La Ligu, a ima dobre šanse i da osvoji Ligu prvaka kada 1. juna kraljevski tim u Londonu bude odmjeravao snage sa Borussijom Dortmund, koja je pomalo neočekivano izbacila PSG.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ovo je najveće ****0 koje je ikad igralo fudbal. Najodvratniji fudbaler svih vremena.
6 2
user1711053236
Arogantni idiot
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi