Velika tri boda za Trebinjice

Velež pao u Trebinju: Leotar golom iz penala pobjegao iz zone ispadanja

Haris Zilić

U posljednjem duelu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Leotar je dočekao Velež, a utakmica je završena rezultatom 2:1 za domaćine koji su tako došli do velika tri boda u borbi za opstanak. Leotar je ponovo izašao iz opasne zone nakon ovog kola.

Prvu priliku imali su domaći fudbaleri u četvrtoj minuti, ali Todorović je loše šutirao iz slobodnog udarca sa dobre pozicije. Tri minute kasnije uzvraća Velež, Anđušić je bio neprecizan nakon obećavajuće akcije Rođenih.

U 14. minuti opasan napad Leotara preko Todorovića i Perišića, ali Bajrić otklanja opasnost ispred gola Veleža. Imali su domaćini još dvije fine akcije sredinom prvog poluvremena, međutim zakomplikovali su u završnici.

Velika sreća za Velež u 33. minuti, malo je nedostajalo da Radovac postigne autogol nakon jednog nesporazuma u zadnjoj liniji mostarskog kluba, ostalo je 0:0. Dvije minute nakon toga odličan napad Veleža, sjajna kombinacija Zajmovića i Radovca, na kraju je odbrana Leotara intervenisala ispred Salčina.

Do kraja prvog poluvremena ipak pogodak, a radovali su se domaćini. Dujaković je dugo čuvao loptu, vratio do Čubrila koji odlično centrira, a Santrač se najbolje snalazi pored statitčne odbrane Veleža i pogađa za 1:0, igrala se 43. minuta. Tako je Leotar na odmor otišao sa vodstvom od 1:0.

Na startu drugog poluvremena prijete Trebinjci preko Todorovića, zatim i Govedarice, bez promjene rezultata. U 55. minuti loš pokušaj Vehabovića iz slobodnog udarca.

Igrala se 59. minuta kada je Vehabović sjajno šutirao u dalji ugao i savladao golmana Puletića za poravnanje rezultata na 1:1. U 64. minuti šansa za domaćine, Sekulović je šutirao, lopta otišla preko gola.

Dobra prilika za Leotar u 72. minuti, Todorović je išao sam na Bogdanovića, ali puno je driblao i okljevao na kraju se spetljao i propala je odlična šansa za domaćine. Tri minute nakon šanse za Leotar prilika i na drugoj strani. Vehabović je odlično proigrao Anđušića, na kraju njegov udarac zaustavlja golman Puletić, ostalo je na semaforu 1:1.

U 82. minuti dosuđen je penal za domaće nakon duela Vehabovića i Krstovskog. Igrači i klupa Veleža nisu se složili sa diskutabilnom odlukom sudije Bandića, ali to nije ništa promijenilo. Dujaković je uzeo loptu i realizovao penal za vodstvo Leotara od 2:1.

Pogodak Dujakovića ispostavio se i kao pobjedonosni za Leotar u današnjem meču.

LEOTAR - VELEŽ 2:1 (Santrač 43', Dujaković 82'(p)/Vehabović 59')

LEOTAR: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Dujaković, Aćimović, Santrač, Medan, Đurić, Perišić, Sekulović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Bogdanović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Hasanović, Salčin, Zajmović, Džanković, Radovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.