Leotar danas "mora", Velež želi nastavak pozitivne serije

Posljednji meč 28. kola danas na Policama

Leotar danas "mora", Velež želi nastavak pozitivne serije

S. Mlaćo
Danas se igra posljednji meč 28. kola Premijer lige naše zemlje.

Od 16:30 sati Leotar će na Policama ugostiti FK Velež, te tražiti vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Rođeni su na drugoj rasterećeni kada je prvenstvo u pitanju, te će bez pritiska pokušati upisati novu pobjedu i nastaviti sa dobrim igrama.

Leotar u ovaj meč ulazi sa 11. pozicije, na svom kontu ima 24 boda, a nakon duela sa Mostarcima slijede mu dva gostovanja, prvo kod Posušja, a zatim kod Radnika u Bijeljinu.

Trebinjcima je tako ovaj meč veoma bitan, što je istakao i trener Miodrag Bodiroga.

“Svjedoci ste mi da sam u prethodnom periodu često izgovarao riječ „moramo“ i mislim da je ona pred ovu utakmicu protiv Veleža dobila svoj pravi smisao, značenje i snagu. Utakmicu u Tuzli nije način kako igrati takve utakmice, ali jeste utakmica protiv Širokog Brijega u Trebinju. Velež je po meni jedna od najboljih ekipa u ligi i ovog proljeća ostvaruju dobre rezultate, a na Police dolaze potpuno rasterećeni. Ova utakmica za nas je vazduh i siguran sam da je manje bitno ko će igrati ili kakvu taktiku postaviimo. Ovu utakmicu će dobiti karakter, želja i borba“, kazao je Bodiroga.

Oglasi

Velež je jučer stigao u Trebinje, odradio i trening, te je jasno da izabranici Feđe Dudića žele nove bodove i što bolju atmosferu pred meč sezone, duel finala Kupa protiv FK Sarajevo u Zenici 19. maja.

Rođenima će nedostajati sjajni napadač Nermin Haskić koji je zbog povrede upitan i za meč Kupa, što je svakako glavobolja za stručni štab i navijače.

Pravdu na današnjem meču dijelit će Antoni Bandić iz Gruda sa svojim pomoćnicima Božidarom Rustićem iz Gradiške i Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prijedora.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Roodjeniiiiii
Teren je dobar samo za posadit krompir. Boze sacuvaj ko sve igra premijer ligu. Pa i kapiten leotara ima makar 10 kg viska, sta recii...
1 0
rodjak
kad se mora ,onda bas je pritisak vidit ce mo,Fedjina lahka konjica te to znati iskoristiti,imaju dobro sporu zadnju liniju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti