Dudićev jubilarni 1000. dan u FK Velež: Trofej bi bio kruna uspješnog rada

Defintivno podatak koji se može nazvati fenomenom za bh. sport

Dudićev jubilarni 1000. dan u FK Velež: Trofej bi bio kruna uspješnog rada

Samir Mlaćo
Pred nogometašima Veleža danas je meč 28. kola Premijer lige u Trebinju protiv Leotara.

Rođeni žele nastaviti pozitivnu seriju s obzirom da su u posljednje četiri prvenstvene utakmice tri puta slavili i jednom remizirali.

Današnja utakmica posebna će biti za šefa struke Mostaraca Feđu Dudića.

Naime, danas je tačno hiljadu dana od kada je Dudić preuzeo mostarski klub, tačnije sjeo na trenersku klupu kluba koji je dugo 'plovio' daleko od Premijer lige i daleko od uspjeha.

Vodio je ekipu na 92 utakmice, upisao 46 pobjeda, 25 remija te 21. poraz.

Dudić je u Veležu napravio velike stvari, brzo postao ljubimac navijača mostarskog kluba, te osvojio brojne simpatije u bh. javnosti, ali i šire.

Oglasi

Posebno se to odnosi na period kada su Rođeni izborili Evropu, te bili veliki hit i najljepša sportska priča u BiH i šire.

Dudić je na klupi Veleža naslijedio Ibru Rahimića 05.08. 2019. godine, a debitovao je protiv tuzlanske Slobode na Tušnju 10.08. Bilo je 0:0 i to je bio prvi bod za Velež u novoj sezoni.

Ambiciozni trener je nakon toga posložio kockice uz vrijednu Upravu, navijači su to prepoznali i bh. nogomet je brzo dobio jedan 'novi' Velež koji je svakako potreban bh. nogometu.

Bilo je i trenutaka kada Rođenima nije išlo, no u Mostaru su vjerovali u Dudića, koji je nakon jednog meča čak i ponudio svoj mandat. Nisu prihvatili čelnici kuba a Velež se zatim 'probudio'  te se 39-godišnji stručnjak čelnicima kluba na podršci zahvalio na najbolji način.

Prava rijetkost u našoj zemlje je kada treneri na klupi nekog tima provedu duže od pola godine, pa se podatak vezan za Dudića zaista može nazvati pravim fenomenom u okvirima bh. sporta. Prema dostupnim podacima, ispred Dudića u historiji Premijer lige prema dugovječnosti u jednom klubu za sada su samo Amar Osim i Husref Musemić, trenerske legende naše zemlje.

Priliku za trofej na klupi Mostaraca Dudić će imati 19. maja kada Velež igra finale Kupa BiH na Bilinom Polju u Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trofej koji bi sigurno bio kruna uspješnog rada trenera koji je bh. sportskoj javnosti bio poznat kroz igračku karijeru, ali je brzo pokazao da se kvalitetnim, predanim, korektnim i poštenim radom može do uspjeha, uz naravno 'normalnu' sredinu, što FK Velež svakako jeste.

“Naš je Duda Alex Ferguson“, pjesma je koja najbolje govori koliko navijači Veleža vole, cijene i poštuju svog šefa struke.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Rodjeni ko tonBe ,bravo Fergusone :)
11 3
Harise
Za 100 godišni poklon zelim Velezu puno srece za osvajane Kup titule!
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi