Rođeni bolji od Tuzla Cityja

Velež na najbolji način najavio duel sa Sarajevom

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

U susretu 31. kola Premijer lige BiH Velež je u Mostaru s 1:0 pobijedio Tuzla City.

Tuzlaci su osigurali plasman u Evropu i oni do kraja nemaju rezultatski pritisak, a slobodnije može da igra i Velež, kojem će ipak fokus biti na finalu Kupa protiv Sarajeva narednog četvrtka.

Stoga je Rođenima ova utakmica došla kao dobra provjera, a trener Feđa Dudić može itekako biti zadovoljan obavljenim poslom. Nakon ove pobjede, Mostarci su dospjeli na peto mjseto sa 41 bodom, preskočivši Željezničar koji doduše ima i dva meča manje.

Od početka su obje ekipe zaigrale ofanzivno, stvorio se niz opasnih situacija, a prva velika prilika viđena je u 18. minuti, kada je Fejzić odbranio jako dobar udarac Džankovića. Uzvratili su gosti preko Šukilovića, ali je Jovičić bio siguran Ubrzo nakon toga velika šansa za Mišića, ali ostaje 0:0.

Jovičić je dobro zaustavio Vukušićev udarac iz slobodnjaka u 28. minuti, a tri minute kasnije Mišić za Tuzlu ne koristi dobru situaciju, pošto je šutirao preko gola. Iako je zaista bilo šansi na obje strane, na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Feđa Dudić je ubrzo u igru u drugom dijelu ubacio Nermina Haskića, a sjajni napadač se samo tri minute kasnije odužio golom.

Igrala se 59. minuta kada je Haskić izborio korner, a onda ubačaj Salčina iz ugla glavom pretvorio u pogodak koji je na kraju i odlučio pobjednika.

Ubrzo nakon toga Haskić izlazi sam pred gol gostiju iz Tuzle, no odlazi previše u stranu, a u nastavku akcije Peco šutira pored gola. Malo ranije je Peco također bio u dobroj prilici, no Fejzić ga je zaustavio.

Krpić petnaestak minuta prije kraja u šansi, ali i on ne pogađa, kao ni Mišić nekoliko minuta kasnije. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao i Velež je pobjedom potvrdio dobru formu, te se na najbolji način spremio za duel sa Sarajevom koji će ujedno značiti i borbu za trofej i za izlazak u Evropu.

Velež - Tuzla City 1:0 (Haskić 59)

FK Velež: Jovičić, Bajrić, Ovčina, Isić, Šikalo, Brandao, Peco, Vehabović, Salčin, Zajmović, Džanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Vukušić, Mehanović, Čeliković, Mišić, Mehidić, Doffo, Mendeš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.