Dragan Jović novi trener FK Tuzla City
Foto - FK Tuzla City

Preuzima klub na kraju sezone

Dragan Jović novi trener FK Tuzla City

Midhat Šljivak

Dragan Jović (58) novi je trener FK Tuzla City.

Nakon odlaska Husrefa Musemića klub privremeno vodi Selver Ahmetović. Tako će ostati do kraja sezone nakon čega stiže Dragan Jović.

Ovaj 58-godišnji Travničanin potpisao je ugovor s Plavima na tri godine. Posljednji angažman imao je u Egiptu, gdje je vodio ekipu Ismaily, dok je prije toga radio sjajan posao u Angoli.
"Imali smo nekoliko opcija i rješenja ali je na kraju odluka pala na Dragana Jovića. Svim trenerima koji su pokazali želju da vode naš klub se zahvaljujemo, ali smo se ipak odlučili za Dragana" kazao je sportski direktor Samir Muratović.

Jović je ranije radio u Premijer ligi BiH gdje je vodio Borac, Sarajevo, Zrinjski, Posušje i Travnik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Zrinjskim je Jović uzeo titulu prvaka BiH 2009. godine te trofej Kupa godinu dana ranije, a početak u Tuzli bit će mu utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dobar trener za nasu ligu,jedan od boljih.
7 4
Trpim
Vidim odma da ispadaju iz konferencijske kvalifikacije u prvoj rundi i iduće sezone izmedju 5. I 9. Mjesta
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti