Već je poznat status Tuzla Cityja u Konferencijskoj ligi

Debitant na eurosceni

Već je poznat status Tuzla Cityja u Konferencijskoj ligi

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u predstojećoj sezoni dati još jednog debitanta na eurosceni. 

Zrinjski će igrati u kvalifikacijama za Ligi prvaku što je od ranije poznato, dok je sredinom sedmice pobjedom u gradskom derbiju nad Slobodom (4:1) i Tuzla City zvanično postao predstavnik BiH u UEFA-inim takmičenjima za takmičarsku godinu 2022/23.

Tuzla City je prethodno dobio licencu za učešće u Evropi, a sada kada je euroizlet potvrđen i na terenu ovom klubu je preostalo da se pripremi za svoje prve međunarodne mečeve takmičarskog karaktera.

Prvi korak je napravljen u petak kada je zvanično za novog trenera imenovan Dragan Jović. Dobro poznato ime sa premijerligaških terena i trener koji je u prošlosti pravio velike stvari u bh. fudbalu.

Jović je dugi niz godina radio u Africi te je sigurno da sa sobom donosi iskustvo pa se iz trenutne perpsketive radi o vrlo dobrom izboru za mjesto trenera.

Ovom 58-godišnjaku je ostalo da u posljednja tri kola skautira ekipu, detektuje prednosti i mane te se priprema za evropske mečeve.

Oglasi

Pošto će Tuzla Cityju ovo biti prvi nastup u Evropi tuzlanski klub preuzima nacionalni koeficijent, u ovom slučaju taj koeficijent iznosi 1.825.

To znači da klub iz Grada soli neće imati status nositelja u prvom pretkolu pa žrijeb neće biti nimalo lagan.

Do sada su poznati neki od mogućih rivala iz regiona kao što su Shkendija iz Makedonije, Olimpija iz Ljubljanje, Budućnost iz Podgorice, Drita s Kosova...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Među nositeljima će još biti timova iz Estonije, Albanije, Gruzije, Finske, Latrvije, Moldavije, Malte pa bi se uz malo sreće i moglo doći do drugog pretkola.

Tuzla City će svog rivala u prvom pretkolu Konferencijske lige saznati 14. juna, dok su mečevi na programu 7. i 14. jula. Prema prethodnim najavama tuzlanski Plavi bi evropske susrete trebali igrati na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_admirr.x
Ovaj klub nije iz Grada Soli tj Tuzle,zamolio bi vas da napisete klub iz Smin Hana
7 9
bubauuhu
****le vas reklame. Ni jedan članak ne mogu normalno pročitati. Obrisaću vas sa desktopa
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi