Nula u duelu velikih rivala

Odavno na Grbavici nije bilo tako dosadno: Željezničar i Široki odigrali meč za zaborav

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar i Široki Brijeg remizirali su (0:0) u susretu 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bio je ovo jedan od najdosadnijih susreta ove sezone. Odličan teren i lijepo vrijeme nisu iskorišteni i ekipe su razočarale.

Željezničar je u uvodnim minutama bio bolji tim. Kontrolisali su Plavi loptu, ali falio je završni pas i udarac domaćeg tima.

Tek u finišu prvog dijela vidjeli smo dvije jako dobre šanse, a prvi su zaprijetili gosti iz Širokog Brijega.

Igrala se 39. minuta meča kada je Blagaić odlično proigrao Ikića. Ovaj izlazi sam pred Bendera, no golman Željezničara čudesno brani i spašava svoj gol, a Ikić ni iz drugog pokušaja ne zabija već šalje loptu preko gola.

Željezničar u 45. minuti prijeti. Nedim Mekić je raspalio po lopti s preko 30 metara, no pogađa spoljni dio mreže i na odmor se odlazi bez golova.

Široki u uvodnim minutama nastavka stvara nekoliko opasnih situacija pred golom Željezničara. Međutim, domaći su se uspjeli spasiti, a zatim je uslijedio period dosadne utakmice.

Apsolutno ništa vrijedno spomena se nije dešavalo u tim trenucima na Grbavici i tek u samom finišu Željezničar stvara veliku šansu. Kosorić i Hajdarević pogađaju prečke, Zec je imao dobar pokušaj i Željezničar može da žali za tri boda u ovom susretu.

Ipak, ova dosadna utakmica na kraju je završena rezultatom 0:0 i Željezničar nije razveselio navijače na oproštaju od Grbavice ove sezone.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 0:0

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Kosorić, Subašić, Mekić, Gasal, Šehić, Hodžić, Drina, Beća, Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Valinčić, Mujan, Blagaić, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Ikić, Žulj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.