U AZ-u najavili duel sa Tuzlacima

"Da li smo ikada čuli za Tuzla City? Da, nakon što smo ih izvukli u žrijebu"

Edmir Škorić

U četvrtak navečer FK Tuzla City će gostovati AZ Alkmaaru u prvom meču drugog kola Konferencijske lige.

Nizozemci su veliki favoriti u duelu sa predstavnikom BiH, a trener AZ-a Pascal Jansen ne zna previše o ekipi koju s klupe vodi Dragan Jović.

"Bosanska liga nije liga koja nam svima bode oči. Gledao sam snimke utakmica Tuzle, a član stručnog štaba bio je prisutan na utakmici Tre Penne - Tuzla City u prethodnoj rundi kvalifikacija. City je s lakoćom slavio i u San Marinu (2:0) i kod kuće (6:0). Čekas nas težak posao sutra", rekao je Jansen, koji je zapazio da je ekipa Tuzla City dosta borbena, agresivna i da ima uglavnom povisoke igrače.

Nizozemski reprezentativac i kapiten ekipe Bruno Martins Indi upitan je da li je ikada prije čuo za Tuzla City, a on uz smijeh odgovara: "Da, nakon žrijeba".

"Prilično su nam daleko, ali shvatit ćemo ih vrlo ozbiljno", dodao je nogometaš Alkmaara, za koji sutra neće nastupiti povrijeđeni Yukinari Sugawara i Jesper Karlsson.

Trener Tuzlaka Dragan Jović svjestan je težine rivala, ali nada se najboljem ishodu sutra.

"Utakmicu sa AZ Alkmaarom dočekujemo u dobrom raspoloženju. Svi igrači koji su u kadru tu su, nema bolesnih ni povrijeđenih. Tako da sa umjerenim optimizmom čekamo sutrašnju utakmicu. Igramo sa jednom odličnom ekipom, najboljom koja nas je mogla zapasti u 2.pretkolu. Međutim mi ćemo sa samopouzdanjem i hrabro izaći na ovu utakmicu odigrati kvalitetno i nadam se ostaviti prostora da u uzvratu na Grbavici izborimo prolaz u 3.pretkolo, kazao je Jović.

Az Alkmaar je prošle sezone nastupao u Konferencijskoj ligi te je ispao nakon grupne faze, a sada im je prije svega cilj da izbore grupnu fazu ovog takmičenja.

Duel AZ-a i Tuzle City igra se sutra navečer od 20 sati i 30 minuta na stadionu AFAS u Alkmaaru, a sudit će ga švicarski sudija Fahndrich.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Volcanobet donosi sjajne kvote za ovaj, ali i sve druge mečeve u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U to se možete uvjeriti klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.