Zrinjski i Velež popravili koeficijente u Evropi, Željezničar i Sarajevo upisali pad
FOTO: KF Tirana/facebook

Nove brojke bh. klubova

Zrinjski i Velež popravili koeficijente u Evropi, Željezničar i Sarajevo upisali pad

H. Zilić

Fudbaleri Zrinjskog su u prvoj utakmici drugog pretkola UEFA konferencijske lige savladali Tiranu u sa 0:1, a pogodak je postigao Nemanja Bilbija iz penala u 12. minuti susreta.

Plemići su tako stvorili lijepu prednost pred revanš u Mostaru i imaju priliku da se plasiraju u treće pretkolo UEFA konferencijske lige.

Trijumf protiv Tirane je bitan i iz aspekta koeficijenta.

Naime, Zrinjski je ove sezone u Evropi ostvario remi i poraz protiv Sheriffa, te trijumf protiv Tirane.

Prema trenutnom koeficijentu Zrinjski je skočio na 7.500, a sezonu je počeo na 7.000.

Opis nije dostupan.

Oglasi

U slučaju plasmana u treće pretkolo, Zrinjski ima lijepu priliku da narednu evropsku sezonu dočeka sa koeficijentom preko 8.000 što bi bilo i više nego dovoljno da ima status nositelja u prvim pretkolima.

I Velež ima priliku za dobar napredak ako izbaci Spartans i plasira se u treće pretkolo. Rođeni su sezonu počeli sa koeficijentom 2.000, a trenutno su na koeficijentu 3.500 jer im je uračunat direktan nastup u drugom pretkolu Konferencijske lige kao osvajaču nacionalnog Kupa.

Opis nije dostupan.

Naravno, ako naši klubovi dođu do play offa ili grupne faze, brojke bi još više skočile.

Ovome dodajmo da je trijumfima protiv Tre Pennea i FK Tuzla City malo poboljšao svoj koeficijent pa su sada na 1.550, a ako naprave iznenađenje protiv AZ Alkmaara, skočilo bi preko 2.000.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Što se tiče ostalih bh. klubova, Željezničar je pao na 2.500 obzirom da nisu posljednjih sezona nastupali u Evropi, a isto važi i za Široki Brijeg koji je na 3.000, dok je Sarajevo trneutno na 7.000 i također su upisali blagi pad jer ih ove sezone nema na evropskoj sceni.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Poredak bh. klubova po koeficijentima u evropskim takmičenjima računajući i tekuću sezonu:

Zrinjski 7.500
Sarajevo 7.000
Borac 4.000
Velež 3.500
Široki Brijeg 3.000
Željezničar 2.500

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Opis nije dostupan.

Ostali klubovi su na nacionalnom koeficijentu koji iznosi 1.500, ali koji bi se mogao popraviti zavisno od nastupa naših klubova u tekućoj sezoni.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kakav Velez. Klub koji je uzeo od svih firma i stranaka uzeo najviše iz proračuna. SDA 3 milijuna, vrapcici 2 ipo milijuna i onda seru da su ko klub raje, a ne drzavni klub. Uvjerljivo najodvratniji klub u drzavi. Od kad su se vratili pocela su sranja u ovoj ligi.
4 8
Starigrad01
Sarajevo će aBd za 2 godine imati koeficijent 10.000
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi