Tuzla City je po dva parametra za sada ubjedljivo najbolji tim Konferencijske lige

Debitanti u Evropi

Tuzla City je po dva parametra za sada ubjedljivo najbolji tim Konferencijske lige

Eldar Ganibegović

FK Tuzla City ove sezone debituje u Evropi.

Njihov evropski put sjajno je počeo. Prvo ih je pomazio žrijeb i dodijelio im amatere iz San Marina, ekipu Tre Pennea, koje su isprašili u dvije utakmice s ukupnih 8:0.

Nije bilo baš bajno u prvoj utakmici. Imali su Plavi iz Tuzle stativu, prečku i promašen penal, da bi rezervista Salko Nargalić u sudijskoj nadoknadi postigao dva gola za pobjedu od 0:2.

Ipak, u drugom meču deklasiran je Tre Penne na Grbavici sa 6:0 i zakazan je dvomeč s holandskim AZ Alkmaarom.

Predstavnik Bosne i Hercegovine tako je uvjerljivo najbolji klub prvog pretkola ovog takmičenja po dva parametra - broju golova i broju pokušaja.

City je postigao osam golova, a prvi pratioc, poljska Lechia, šest. Također, Tuzlaci su imali 51 pokušaj, a slijede ih Borac i Mura sa po 38.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Opis nije dostupan.

I pored 38 pokušaja protiv poluamatera s Farskih Otoka, ekipa Borca je uspjela da obruka i sebe i Bosnu i Hercegovinu i ispadne, dok City u četvrtak očekuje duel protiv AZ-a. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Vidi Borca drugi, s kim oni igraju u 2. pretkolu?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije