"Ah, da, pričamo o Ligi prvaka"

Niko kao legendarni Guti nije ovako "spustio" Barceloni

E. Škorić

Legenda Real Madrida Guti našalio se na račun Barceloninog ispadanja iz Lige prvaka, pa je gostujući u jednoj emisiji Katalonce naznačio kao idealnog rivala Madriđanima u osmini finala.

Jose Maria Gutierrez Hernandez, poznatiji kao Guti, istaknuti je bivši nogometaš Reala, a za kraljevski klub odigrao je 542 utakmice u kojima je postigao 77 golova i upisao još 93 asistencije. Između ostalog je s Realom osvojio tri Lige prvaka i pet španskih naslova.

Od četiri španske ekipe koje su igrale grupnu fazu Lige prvaka, tri su se već oprostile.To je bila sudbina i Barcelone, koja je završila u gurpi smrti iza Bayerna i Intera. Zbog toga će Xavijeva ekipa igrati u nokaut fazi Evropske lige.

Jedini predstavnik LaLige u 1/8 finala elitnog turnira bit će Real Madrid koji je u grupi s RB Leipzigom, Šahtarom iz Donjecka i Celticom zauzeo prvo mjesto. Za rivala će u ponedjeljak prilikom žrijeba dobiti neku od drugoplasiranih grupa.

Guti je gostovao u jednoj španskoj emisiji gdje se analizirao žrijeb i mogući rival Reala, a legendarni veznjak je pronašao način da ismijava zakletog rivala.

"PSG protiv Reala u 1/8 finala? Ne, više bih volio Barcelonu. Ah, pričamo o Ligi prvaka", rekao je Guti.

Vrijedi dodati da Barcelona čak i da se plasirala u 1/8 finala Lige prvaka ne bi mogla igrati s Real Madridom. Pravila takmičenja zahtijevaju da timovi iz iste zemlje mogu igrati jedni protiv drugih najranije u četvrtfinalu.

Real će u ponedjeljak saznati protivnika u osmini finala Lige prvaka, a Barcelona će nakon toga od 13 sati saznati s kim će igrati u šesnaestini finala Evropske lige.

Dva tima će u Španiji voditi žestoku borbu za titulu. Real Madrid je trenutno ponovo lider sa 32 boda, Barcelona ima bod manje. Katalonci večeras dočekuju Almeriju, a Reala čeka gostovanje kod Rayo Vallecana u ponedjeljak navečer.

Brojni igrači i jednog i drugog tima, međutim, polako se mislima prebacuju na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će početi za dvije sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vikend je stigao, desetine vrhunskih mečeva u ponudi Volcanobet kladionice, a kompletnu ponudu pronađite OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.