Nestvarna noć Lionela Messija - Inter gubio od New Englanda, a onda se Argentinac naljutio!

Veliki preokret gostiju

Nestvarna noć Lionela Messija - Inter gubio od New Englanda, a onda se Argentinac naljutio!

Endin Čaušević

Inter Miami sinoć je nakon preokreta slavio u gostima protiv New England Revolutiona sa 4:1 na krilima još jedne fantastične partije Lionela Messija koji je postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

New England je fantastično otvorio utakmicu pred svojim navijačima i ništa nije slutilo da bi ovaj tim mogao da doživi tako težak poraz od gostiju iz Miamija.

Domaći tim je do prednosti stigao već u prvoj minuti kada je Gil uposlio Chancalayja koji je zabio pogodak za 1:0 i veliko oduševljenje na tribinama Gilette stadiona u Foxboroughu.

Međutim, Inter je "proigrao" tek nakon pola sata ove utakmice, a potom je stvari u svoje ruke uzeo Lionel Messi koji je pokazao da još uvijek igra u nevjerovatnoj formi.

Inter je uspio da se vrati u meč u 32. minuti kada je Taylor poslao sjajan pas za Messija koji je izašao sam na golmana New Englanda i pogodio je za 1:1.

Prvi pogodak Messija na sinoćnjem meču New Englanda i Inter Miamija možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

Potom je Gerard Martino u nastavku meča na teren poslao i Luisa Suareza, a to je bio odličan potez.

Do potpunog preokreta Inter je došao u 68. minuti, a na scenu je ponovo stupio Messi. Ovaj put Busquets mu je odlično asistirao, a Argentinac je zabio pogodak za vodstvo Intera rezultatom 2:1, a isti možete POGLEDATI OVDJE.

Inter je do kraja utakmice uspio da još dva puta zatrese mrežu New Englanda, a u oba slučaja Messi je bio asistent.

Gosti su prvo u 83. minuti poveli sa 3:1 golom Cremaschija, a tačku na ovaj meč stavio je Luis Suarez.

Oglasi

Urugvajac je nakon što ga je Messi uposlio postigao fantastičan pogodak za konačnih 4:1 i podsjetio je na svoje slavne dane dok je igrao u Evropi.

Sjajan gol u režiji Luisa Suareza za konačnih 1:4 možete POGLEDATI OVDJE.

Nakon 11 odigranih utakmice Inter je prvi na tabeli Istočne konferenciji sa 21 svojenim bodom, dok je New England "zakucan" za dno tabele i iz devet utakmica ima tek četiri boda.

Što se tiče Messija on je u devet odigranih mečeva ove sezone zabio već čak devet golova i upisao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi