Real Madrid sprema rekonstrukciju tima: Odvojili su 85 miliona eura za novu "dušu" tima
FOTO: EPA

Žele igrača koji igra fudbal života

Real Madrid sprema rekonstrukciju tima: Odvojili su 85 miliona eura za novu "dušu" tima

H. Zilić

Real Madrid se lagano priprema za rekonstrukciju tima. Počet će već lagano ove zime, a posebna "eksplozija" očekuje se u junskom transfer roku. Kraljevi su već pripremili dobru svotu novca za pojačanje iz Premiershipa. Čini se da bi posao mogao vrlo brzo da bude završen.

Kako navode vodeći ostrvski mediji fudbaler Brightona Mosies Caicedo bi već ove zima mogao posati novi član Real Madrida.

Riječ je o 21-godišnjem reprezentativcu Ekvadora koji igra sezonu života.

Caicedo je u Brighton došao u januaru 2022. godine iz belgijskog Beerschota za svega 4,5 miliona eura, a njegova cijena je drastično narasla nakon sjajnih igara. Trenutno vrijedi 38 miliona eura.

Prema pisanjima Daily Maila, Real Madrid bi Brightonu platio 85 miliona eura za pomeutog fudbalera koji ugovor sa engleskim timom ima do juna 2025. godine

Caicedo je igrač sredine terena, može pokrivati više pozicija u veznom redu što je svakako još jedan plus.

Oglasi

Pojedini mediji u Španiji također prenose ovu vijest, ali navode da bi Caicedo bio prvi u nizu fudbaler koji bi stvarali jednu novu "dušu" Realove igre.

Poznato je da Modrić i Kross neće još dugo igrati i da se bliži njihov kraj karijere, tako da u Madridu već počinju razmišljati o tome kako bi Real mogao izgledati u budućnosti.

U Caicedu vide fudbalera na duže staze jer ima tek 21 godiinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moises Caicedo je već skupio 25 nastupa za Ekvador i predvodit će svoju reprezentaciju na Mundijalu u Kataru koji počinje 20. novembra.

Ekvador je u grupi A sa selekcijama Katara, Nizozemske i Senegala, a upravo će 20. novembra protiv Katara odigrati prvu utakmicu na prvenstvu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi