FOTO: A. Čaušević

Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo se "probudilo" uoči najvećeg derbija: Bordo tim ubjedljiv u Širokom Brijegu

H. Zilić

Na Pecari je odigran derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg je ugostio ekipu Sarajeva. Vidjeli smo dobar fudbalski meč i odličnu predstavu gostujuće ekipe, a konačan rezultat na semaforu glasio je 1:3 za Bordo tim.

Sarajevo je fenomenalno otvorilo susret. Igrala se peta minuta kada je Čataković maestralno pogodio za vodstvo Sarajeva od 0:1.

U 18. minuti Šahinović spašava Sarajevo nakon pokušaja Vukoje, zatim i Bagarića.

Pet minuta kasnije velika prilika za Sarajevo, no Čataković se nije najbolje snašao. Malo se poigravao s golmanom pa pokušao uposliti Ziljkića, ali nije uspio.

Pranjić u 28. minuti spašava domaćine ispred igrača Sarajeva u posljednji momenat. Moglo je biti 0:2. Nakon toga Martinović nakon kornera šutira, ali lagan plijen za Josipovića.

U finišu prvog poluvremena penal za Sarajevo. Ziljkić je bio siguran za 0:2 i rezultat prvog poluvremena. Treba reći da su i prije ovog penala gosti tražili da Sivac pokaže na bijelu tačku kada su smatrali da je jedan igrač domaćih igrao rukom, ali nije se oglasio glavni sudija.

U nastavku je počelo veoma aktivno i borbeno. Tomašević je napravio prekršaj, tražili su domaći da mu Sivac pokaže žuti, što bi bio drugi, no glavni sudija meča se nije uhvatio za džep.

Fenomenalan udarac Guliashvilija u 61. minuti, stativa spašava domaće, golman Josipović je samo loptu ispratio pogledom. Igral se 68. minuta kada su domaćini imali šansu, ali odbrana Sarajeva blokira udarac Bagarića.

Sarajevo u 78. minuti završava pitanje pobjednika. Sjajna kontra Bordo tima, Ziljkić je povukao loptu, zatim nesebično uposlio Oliveiru koji pogađa za 0:3.

U 91. minuti Vukoja iz penala postiže počasni pogodak za Široki Brijeg.

Do kraja je ostalo 1:3 i tako su izabranici Mirze Varešanovića na najbolji mogući način najavili derbi proitv Željezničara koji se igra u srijedu 8. marta sa početkom u 13 sati u Trening kampu NFSBiH u Zenici.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 1:3 (Vukoja 90+1' (p)/Čataković 5', Ziljkić 44'(p), Oliveira 78')

NK Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lukić, Lovrić, Kuprešak, Tomić, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.