Mnoge poznate face na tribinama Pecare: O čemu li razgovaraju Mirvić, Mamić, Bekrić...

Prati se derbi

Mnoge poznate face na tribinama Pecare: O čemu li razgovaraju Mirvić, Mamić, Bekrić...

E. Škorić

U toku je derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji se igra na Pecari, a sastaju se stari rivali Široki Brijeg i Sarajevo.

Sarajevo je porazom u Mostaru od Zrinjskog otvorilo drugi dio sezone, a slabo je u nastavak ušao i Široki Brijeg. Osim što je ispao na Pecari od Tuzla Cityja u osmini finala Kupa, također je u Banjaluci poražen od Borca sa 1:0 u 20. kolu Premijer lige.

Sada se Široki nalazi pred novim porazom, pošto na svojoj Pecari gubi sa 2:0 od ekipe Sarajeva. Gostima je Hamza Čataković u šestoj minuti donio prednost sjajnim udarcem sa ruba kaznenog prostora, da bi u finišu prvog dijela Almedin Ziljkić prvijencem u bordo dresu trasirao put gostiju do trijumfa.

Naravno, još ništa nije gotovo, ali pitanje je može li danas inidisponirani sastav Širokog da se vrati u meč...

S tribina podršku imaju i jedni i drugi. Osim domaćih Škripara, na utakmici su i navijači iz Sarajeva, popularne Horde zla. Iako bojkotuju domaće utakmice, na gostujućima djeluju kao 12. igrač svog voljenog tima.

A na tribinama Pecare zatekli smo razna lica. Prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić vodi ugodne razgovore sa Zoranom Mamićem, bivšim dopredsjednikom zagrebačkog Dinam, a s njima je interesantno u razgovoru i legendarni igrač Željezničara Samir Bekrić, koji sada obnaša funkciju sportskog direktora na Grbavici, ali i dalje istovremeno igra koliko mu prilike dopuste.

Na tribinama je i direktorica Sarajeva Ajla Alimanović, ali i Ivica Džidić, koji se bavi transferima i zastupanjem igrača i sudjelovao je u velikom broju transfera u Premijer ligi proteklih sezona.

Utakmicu prati i selektor BiH Faruk Hadžibegić, ali i proslavljeni nogometaš koji je nekada igrao na Grbavici, Mario Stanić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurni smo da ne nedostaje sportskih tema na suncem obasjanoj Pecari gdje su idealni uslovi za igru, a u takvima se danas mnogo bolje snalaze Sarajlije.

Jasno je da i Mirvića i Bekrića i sve druge na Pecari sada najviše zanima nogomet i stanje u njihovim klubovima. Čini se da svako svoju muku muči ove zime, ali svi se nadaju najboljem ishodu na kraju sezone.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676165683
Došo Bekrić da vidi kako će Željana biti utovarena ????
1 2
plemic
mamić došao autobusom ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi