Željezničar je prikazao dosta skromnu igru u duelu protiv Leotara u Trebinju i ostao je bez bodova

Trijumf Leotara

Željezničar prespavao gostovanje u Trebinju i ostao bez bodova

Midhat Šljivak

Leotar je u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Police u Trebinju savladao Željezničar rezultatom 1:0. Domaći tim je zasluženo došao do tri boda koja im dosta znače u borbi za opstanak.

Željezničar je danas u Trebinju razočarao svoje navijače. Plavi s Grbavice odigrali su zaista loš meč i na kraju su zasluženo poraženi od Leotara.

Uvodnih 20-ak minuta ovog meča nije ponudilo previše. Šanse su izostale, a prva je, i to velika, viđena u 22. minuti kada je Haris Handžić promašio nemoguće.

Đoko Milović je probio odbranu Željezničara po desnoj strani, ubacio je za Handžića koji s nekoliko metara ne pogađa prazan gol i propada velika šansa.

Deset minuta kasnije Leotar ipak zasluženo dolazi do vodstva jer su bili bolji tim u prvom dijelu. Milović ubacuje loptu iz auta, Edin Cocalić i Amar Drina spavaju zajedno s Josipom Benderom i to je Plave koštalo.

Lopta ubačena iz pada na peterac, gosti gledaju Dennisa Stojkovića koji šalje loptu u mrežu i donosi svom timu prednost od 1:0.

Željezničar je imao samo jednu priliku u prvom poluvremenu i to je bio zicer u nadoknadi prvog dijela. Štilić prodorom po lijevoj strani stvara šansu za Andriju Drlju, ofanzivac Plavih šutira s nekoliko metara, no golman Puletić spektakularno brani i spašava svom timu prednost od 1:0 na prvom poluvremenu.

I u nastavku meča Leotar je konkretniji, opasniji i bolji tim. Sreća je za goste da ni domaći nisu bili previše raspoloženi u završnicama akcija, pa su nakon sat vremena igre gosti još uvijek bili u igri.

Željezničar tek u 68. minuti stvara ozbiljnu novu šansu pred golom domaćeg tima. Amoah ostavlja loptu za Armina Hodžića, ali napadač plavih šutira neprecizno.

Leotar je bez većih problema u ostatku meča zaustavljao sve napade gostiju iz Sarajeva. Nije Željezničar mogao ništa konkretno napraviti u fazi napada i na kraju Trebinjci dolaze do tri velika boda u borbi za opstanak.

Domaći sastav je s ova tri boda skočio na sedmu poziciju tabele s 26 bodova i prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede.

Željezničar je s druge strane ostao na četvrtom mjestu tabele s 39 osvojenih bodova, ali ovim porazom su šanse za plasman u Evropu mnogo manje.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Leotar - Željezničar 1:0

Leotar: Puletić, Milović, Prusina, Čubrilo, Stojković, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Milaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Cocalić, Krpić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Beganović, Galić, Amoah, Jašarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.