Nakon dvije pobjede tim Mirze Varešanovića je večeras u Zenici osvojio samo bod protiv posljednjeplasirane Sloge iz Doboja

Dobojlijama veliki bod

Neobjašnjivi promašaji i još jedan bolan rezultat za FK Sarajevo

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Sarajevo je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom polju u Zenici ugostilo Slogu Meridian. Na kraju je susret okončan neriješenim rezultatom 1:1, što je rezultat kojim gosti mogu biti zadovoljniji.

Bordo tim je u ovaj meč ušao s dvije vezane pobjede i očekivao se lagan posao protiv posljednjeplasirane ekipe Premijer lige BiH. Međutim, veliki broj promašaja koštao je Sarajevo gubitka jako važnih bodova u borbi za Evropu.

Dobro je Bordo tim ušao u meč. Dominirali su na terenu od prve minute, ali gosti su ti koji su stvorili prvu veliku šansu. Igrala se šesta minuta kada Starčević izlazi jedan na jedan s golmanom Dizdarevićem, a čuvar mreže Sarajeva fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Prvu ozbiljnu prijetnju Sarajevo ima u osmoj minuti. Čataković šalje loptu preko gola iz dosta dobre pozicije.

Dominacija domaćeg tima nastavljena je i u nastavku, a u 16. minuti tim Mirze Varešanovića stiže do gola. Radović probija po lijevoj strani, uposlio je Dala Varešanovića čiji udarac brani Gučmazov, ali odbitak u mrežu šalje Kyeremeh za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Sloga je bila jako opasna u svojim napadima. Novu dobru priliku tim iz Doboja stvara u 25. minuti kada Dizdarević uz malo problema brani udarac Starčevića s distance.

Tri minuta kasnije Bordo tim prijeti preko Ziljkića. Gučmazov to brani i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela domaći tim ima veći posjed lopte. Međutim, nije bilo izrazitih šansi i na odmor se odlazi vodstvom Sarajeva od 1:0.

Vlado Jagodić na otvaranju drugog dijela pravi dvostruku izmjenu. Na teren su ušli Demir Peco i Franko Dadić, a ovaj drugi je odmah po ulasku donio svom timu izjednačenje.

Stevanović sjajnom loptom pronalazi Dadića. Ovaj umakao odbrani Sarajeva, ofsajda prema mišljenju sudije nije bilo i Dadić matira Dizdarevića preciznim udarcem za 1:1.

Sarajevo potom stvara dvije velike šanse u nekoliko minuta. Nesigurnost golmana Gučmazova nisu iskoristili Čataković i Kyeremeh. Prvo Čataković neuspješno boksovanje golmana ne pretvara u gol udarcem glavom s dva metra, a nekoliko minuta kasnije Keryemeh odbitak nakon šuta Ziljkića s tri metra šalje pored gola.

U 72. minuti novi veliki promašaj Sarajeva. Renan Oliveira pronalazi Guliashvilija, Gruzijac s metar ne pogađa glavom.

Krenuo je domaći tim po pobjedu u finišu utakmice. Na sve načine je tim Mirze Varešanovića pokušao doći do drugog gola, redali su se pokušaji pred golom Sloge, no lopta nije htjela u mrežu.

Gučmazov je otišao u prazno i u 85. minuti meča. Oliveira to ne koristi i prebacuje gol udarcem glavom. Pokušao je do kraja još i Džafić, ali ostalo je 1:1 i gosti idu kući u Doboj s jednim bodom.

Treba istaći da je Sarajevo zabilo gol u 96. minuti meča. Ipak, sudija je svirao prekršaj i napadu i uzaludno je bilo radovanje. Zašto je poništio pogodak? To nikom nije jasno. Čini se da je Sarajevo oštećeno, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka protesti su bili veliki od strane domaćih. 

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Sarajevo - Sloga Meridian 1:1 (Kyeremeh 16'/ Dadić 48')

FK Sarajevo: Dizdarević, Vršajević, Čataković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Avramovski, Martinović, Ziljkić. Trener: Mirza Varešanović.

FK Sloga Meridian: Gučmazov, Nikolić, Zajić, Popara, Đorić, Stevanović, Šaula, Lalić, Starčević, Perković, Ristić. Trener: Vlado Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija: Elvedin Topuzović (Tuzla). Pomoćnici: Mirza Čejvanović (Tuzla) i Božidar Rustić (Gradiška). Četvrti Sabrija Topalović (Zenica).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.