Ofsajd ili ne kod pogotka Sloge?

Izjednačujući pogodak

Ofsajd ili ne kod pogotka Sloge?

Esmer Oštraković

Sloga Meridian iz Doboja šokirala je fudbalere Sarajeva na otvaranju drugog poluvremena jer su postigli gol za poravnanje rezultata.

Naime, Sarajevo je naravno danas bilo veliki favorit na ovoj utakmici, a imali su vodstvo od 16. minute, te se činilo da će ostvariti laganu pobjedu.

Ipak, igrala je Sloga sasvim solidno u prvom poluvremenu, a na samom otvaranju drugog dijela utakmice šokirali su svog današnjeg domaćina.

Vlado Jagodić je odlučio da izvrši dvije izmjene na poluvremenu a u igru si ušli Peco i Dadić i to je bio pun pogodak gostujućek stratega.

Sjajna kontra ekipe iz Doboja u 48. minuti, Stevanović je uposlio Dadića koji sjajno sa nekih 14 metara pogađa suprotni ugao.

Istina, situacija je bila teška za procijeniti, ali je sudija procijenio da nije bilo nedozvoljene pozicije u ovoj situaciji, te je gol priznat.

Oglasi

Nastalo je veliko slavlje gostujućih fudbalera, a na licima igrača Sarajeva vidljiv je šok zbog gola koji su primili.

Inače, Sloga je dobro otvorila meč i imala zicer u šestoj minuti. Stevanović je pobjegao Martinoviću i izašao sam pred golmana Sarajeva, no Dizdarević sjajno brani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slogi su bodovi neophodni za opstanak, ali ovo gostovanje ne izgleda kao mjesto gdje mogu lako da ih osvoje, a Sarajevo jasno treba pobjedu za nastavak borbe za Evropu.

Ostaje da vidimo da li Sloga može napraviti potpuni preokret i ogromno iznenađenje do kraja utakmice ili će možda Sarajevo postići gol za novo vodstvo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Ni pod razno ofsajd
4 0
51826291919188923
Ofsajd očigledan
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi