Ćavar za pobjedu

Široki minimalno protiv Sloge i ostaje nada za Evropu

Midhat Šljivak

Široki je u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Slogu Meridian s 1:0 i ostao je u igri za osvajanje četvrte pozicije na kraju sezone.

Širokobriježani su stigli do trijumfa protiv Sloge Meridian i ostali su u igru sa Željezničarom za četvrto mjesto.

Široki Brijeg je od prve minute bio bolji tim. Imali su veliki posjed lopte, ali realizacije nije bilo i Sloga je bez problema branila svoj gol.

Gosti u 22. minuti stvaraju prvu pravu šansu. Nakon kontre Krstovski je u prilici, no nije uspio zabiti iz odlične pozicije.

Nakon ove šanse Široki ponovo kontroliše teren i igru, da bi u 38. minuti domaći tim stigao do vodstva. Marijan Ćavar iz slobodnog udarca pogađa za 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Gosti u nastavku prvi prijete. Josipović skida fenomenalno nakon udarca Dadića, potom je i u 53. minuti Kulenović nakon kornera šutirao, Josipović sjajno brani i spašava svoj tim.

Uzvratio je potom Široki tri minute kasnije. Ćavar šutira nakon povratne lopte Bagarića, lopta odlazi preko gola.

Nova prilika za domaće viđena je u 70. minuti. Lukić pokušava, nije uspio zabiti, kao i ni Pejić osam minuta kasnije jer je igrač domaćih promašio prazan gol.

Do kraja nije bilo promjene rezultata. Široki je došao do tri boda i protiv Leotara će morati da pobijedi i čeka kiks Željezničara u Tuzli kod Slobode.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Široki - Sloga 1:0

Široki: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Radić, Bagarić, Kpan, Lovrić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga: Trako, Dadić, Nikolić, Popara, Krstovski, Šaula, Perković, Baštić, Milanović, Mihajlović, Kulenović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.