Široki Brijeg ne odustaje od Evrope
FOTO: NK Široki Brijeg

Press konferencija pred duel protiv Sloge

Široki Brijeg ne odustaje od Evrope

Haris Zilić

Posljednja dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donose nam velika uzbuđenja kako u borbi za Evropu, tako i borbi za opstanak pa će skoro svaki meč do kraja imati rezultatski značaj.

Široki Brijeg je jedan od timova koji se bori za izlazak na evropsku scenu naredne sezone. Tim sa Pecare do kraja nema više prva na kiks i moraju slaviti u naredne dvije utakmice, a da se pri tome poklope još neki rezultati.

Otežavajuća okolnost za Široki je činjenica da igraju protiv ekipa koje se bore za opstanak, a to su Sloga Meridian i Leotar.

Upravo u vikendu ispred nas na Pecari gostuje tim Sloge koji još matematički nije osigurao opstanak i sigurno će tražiiti svoju šansu za pozitivan rezultat, dok Širokom samo pobjeda igra ulogu ako prije zadnjeg kola žele ostati u utrci za Evropu.

Pomenuti duel najavili su iz stručnog štaba NK Široki Brijeg pomoćni trener Stanko Bubalo i prvotimac Ilija Mašić.

"Pred nama su posljednje dvije utakmice i moramo dati sve od sebe da odigramo što kvalitetnije za sebe i za naš klub. Ovo je posljednja utakmica u sezoni pred našim navijačima i želimo ostvariti pobjedu. Momčad dobro radi na treninzima. Svi igrači su zdravi i spremni te svjesni značaja ove utakmice, rekao je Bubalo i nastavio:

Oglasi

"Mi ćemo se do kraja boriti za Europu. Prvo ćemo protiv Sloge dati sve od sebe da pobijedimo i onda vidjeti hoće li se sezona okončati u našu korist."

Bubalo je naglasio kako ekipa ide na ofanzivu od prve minute.

"Mi ćemo krenuti ofenzivno od prve minute i nametnuti svoj ritam. Na taj način želimo se prikazati u najboljem svjetlu u posljednjoj utakmici pred našim navijačima ove sezone."

Defanzivac Ilija Mašić rekao je kako postoji određeni pritisak zbog toga što ekip sada više ne ovisi samo o svojim rezultatima.

"Nakon dugo vremena ne ovisimo sami o sebi. Činjenica je kako ovisimo o ishodima drugih utakmica. To sve nam je u podsvijesti, ali mi se moramo koncentrisati na svoju igru. Radimo jako dobro i osjećamo jako dobru energiju. U ovoj utakmici ćemo dati sve od sebe za pobjedu. Još uvijek je sve otvoreno i imamo realne izglede za plasman u Europu", kazao je Mašić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nažalost, nakon dobrog prvog dijela sezone nismo uspjeli u drugom ispratiti tu energiju i sve što nas je krasilo. No, siguran sam kako možemo nešto napraviti. Želimo odigrati dobro zadnju utakmicu pred našim navijačima i pobjedom se odužiti za podršku koju nam daju kroz cijelu sezonu."

Glavni sudija ove utakmice bit će Admir Musić iz Sarajeva, a meč se igra u nedjelju sa početkom u 17 sati kao i preostalih pet mečeva jer se utakmice dva posljednja kola igraju u isto vrijeme radi regularnosti.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Ako neode Velez,neka ide Široki i Sarajevo,samo ne Željeznicar
2 0
user1655831611
Ocemo 2 ?? kluba u Europi iz bih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi