FOTO: K. Dedić

Bez pobjednika u hercegovačkom duelu

Siromašna utakmica u Gabeli: Široki je bio bolji, ali na kraju podjela bodova

Haris Zilić

Peti duel 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras u Gabeli gdje je domaći GOŠK dočekao gostujući tim Širokog Brijega, a gledatelji su vidjeli jednu borbenu i možemo reći siromašnu fudbalsku predstavu koja je okončana rezultatom 0:0

Loš početak utakmice i u uvodnim minutama nismo vidjeli skoro nikakvo uzbuđenje.

Prva prava prilika u 26. minuti pred golom GOŠK-a. Barišić je pokušao sa 20 metara, lopta ide daleko od gola domaće ekipe. Pokušao je zatim i Lukić, nije bio precizan.

Široki je imao više prilika u lošem prvom poluvremenu, a izdvaja se pokušaj Capana u 36. minuti, a najbolju priliku propušta Barišić u 40. minuti susreta.

GOŠK je uzvratio u finišu prvog poluvremena, najbolju priliku za domaće propustio je Mandić u 44. minuti.

U nastavku susreta prvo veliko uzbuđenje pred golom Širokog u 50. minuti, Šero je bio u odličnoj prilici, ali šutirao je preko gola.

Kpan je bio u dobroj poziciji u 56. minuti, ali je oklijevao pa dobra prilika za goste sa Pecare odlazi u nepovrat.

U 70. minuti uzbuđenje pred golom domaćih. Ispala je lopta Bobiću iz ruku, no uspio je golman domaće ekipe spriječiti Lukića da postigne pogodak, ostalo je 0:0.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika. Za goste je najbolju špansu propustio Dadić. Istina, Široki je bio bolji u ovom duelu, ali na kraju remi konačan ishod ovog hercegovačkog duela.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 16. kolo:

GOŠK Gabela - Široki Brijeg 0:0

GOŠK: Bobić, Šuta, Skorup, Ramljak, Čajić, Šero, Radenović, Mihaljević, Obšivač, Mandić, Gogić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Tomić, Šaravanja, Barišić, Capan, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Ćavar, Tomić, Dadić 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.