Vjerovatno najvažniji meč za dva premijerligaša je sutra: "Znamo naš cilj"

Biće zanimljivo vidjeti ko će se sutra radovati

Vjerovatno najvažniji meč za dva premijerligaša je sutra: "Znamo naš cilj"

Samir Mlaćo

Tek nakon penal serije Široki Brijeg je prošao dalje u Kupu BiH. Bolji je premijerligaš bio od Sutjeske nakon penala, a već sutra igra važan premijerligaški meč.

U Gabeli će rival biti NK GOŠK koji također ne smije pomisliti na novi gubitak bodova. Zbog toga se očekuje izuzetno zanimljiva utakmica.

Iz redova NK Široki Brijeg najavio je trener Marijan Budimir. Budimir je svakako pod blagim pritiskom, s obzirom da bi i on mogao odgovarati u slučaju novog neuspjeha.

"Ovo nam je treća utakmica u posljednjih sedam dana. Zato nam je bitan svaki igrač. GOŠK je čvrsta momčad, posebice na domaćen terenu. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca i vrlo su opasni u prekidima. Uostalom, imaju i novog trenera, Širokobriježanina koji nas jako dobro poznaje", rekao je Budimir pa se dotakao uslova koji će sutra vladati.

"Očekuje nas teška utakmica po teškom terenu s obzirom na vremenske prilike koje vladaju u Hercegovini posljednih dana. Moramo se tome prilagoditi", dodao je.

Protiv Veleža Široki je osvojio 'samo' bod (2:2), ali odigrao kvalitetnu utakmicu. Budimir želi isti pristup sutra.

Oglasi

"Očekujem kako ćemo odigrati jednako kvalitetno u svim fazama nogometne igre. Spremni čekamo ovu utakmicu i znamo koji je naš cilj u Gabeli. Imamo jasan plan kako doći do željenog cilja. Vjerujem kako ćemo se radovati nakon nedjeljne utakmice", poručio je Budimir.

Kod Širokog Brijega sutra u kombinaciji neće biti Vrcića, Bagarića, Benića..., a pravdu će u Gabeli dijeliti Antonio Tomić iz Kreševa.

U ovaj meč Široki Brijeg ulazi sa šeste pozicije i 21. osvojenim bodom, dok je GOŠK devetoplasirani i ima 16 osvojenih bodova.

Meč se igra od 19:45 sati uz direktan TV prijenos.

NK GOŠK u borbi za opstanak

Sasvim očekivano GOŠK je u borbi za opstanak. Odlazak Denisa Ćorića nije 'razdrmao' ekipu kao što su u Gabeli možda očekivali, a u prošlom kolu GOŠK je poražen od Zrinjskog sa čak 5:1. Bila je to veoma loša partija Gabeljana i sigurno da će sutra pokušati se pokazati u što boljem izdanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krenuli su se u sezonu porazom od Tuzle City, a onda bili hit. Remizirali su sa FK Sarajevo, savladali Željezničar na Grbavici, ali u posljednjih pet utakmica tek jednom su slavili. Bilo je to na gostovanju kod fenjeraša Zvijezde 09 u Ugljeviku.

Trener GOŠK-a je Toni Karačić koji je dugo vremena radio u NK Široki Brijeg i dobro poznaje ekipu, te sam klub i njegovo uređenje. Karačić je naslijedio upravo Ćorića koji je podnio ostavku nakon domaćeg poraza od Veleža.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi